Zrenjaninski osnovci poseduju potrebno znanje o saobraćaju, nastavljaju takmičenje na regionalnoj smotri 1foto: grad zrenjanin

Deca iz dečjeg vrtića “Biberče” i učenici prvog razreda OŠ “Dr Jovan Cvijić” u Zrenjaninu, kao i đaci drugog razreda OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” iz Ečke pokazali su da poseduju potrebno znanje o saobraćaju.

Oni su svoje veštine pokazali na kviz takmičenju osnovaca i predškolaca u saobraćaju, 54. opštinskom takmičenju osnovaca „Šta znaš o saobraćaju“ i reginalnom takmičenju „Pažljivkova smotra 2023“, koje je održano proteklog vikenda u Zrenjaninu.

Za decu predškolskog uzrasta takmičenje je održano u vrtiću “Bubamara”, a za osnovce u prostorijama OŠ “Dr Jovan Cvijić” u Zrenjaninu. Za sve učesnike obezbeđene su i prigodne nagrade, saopštili su organizatori.

Na gradskoj smotri su se nadmetale četvoročlane ekipe koje su predstavljale svoje obrazovne ustanove, podeljene u tri kategorije – predškolci, učenici prvog razreda i učenici drugog razreda osnovnih škola.

Pobedničke ekipe u kategoriji predškolaca su iz dečjeg vrtića “Biberče”, među učenicima prvog razreda ekipa OŠ “Dr Jovan Cvijić”, a u kategoriji učenika drugog razreda OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” iz Ečke. Oni su se plasirali na regionalnu smotru.

Projekat su realizovali Grad Zrenjanin, Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina i Agencija za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa osnovnim školama i Predškolskom ustanovom Zrenjanin.

Projekat je nacionalnog karaktera i u njemu učestvuje 71 lokalna samouprava.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari