Tri ekipe užičkih mališana plasirale se na regionalno takmičenje o bezbednosti dece u saobraćaju 1Foto: N. Kovačević

Na regionalno takmičenje o bezbednom ponašanju dece u saobraćaju „Pažljivkova smotra 2023“ plasirale su tri ekipe užičkih mališana.

Timovi predškolaca OŠ „Nada Matić“, učenika drugog razreda te škole i učenika prvog razreda OŠ „Dušan Jerković“ pobedili su na opštinskom takmičenju i time se plasirali na tu regionalnu smotru.

„Pažljivkova smotra“ je projekat koji je pokrenula Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije i ove godine se sprovodi u više od 70 lokalnih samouprava.

U Užicu je njime obuhvaćeno više od 2.000 dece predškoslog uzrasta i učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola.

U taj projekat je uključen gradski Savet za bezbednost saobraćaja i sekcija za bezbednost saobraćaja TŠ „Radoje Ljubičić“.

Profesor te škole Miloš Milutinović je objasnio da je cilj te smotre da deca, kroz igru i zabavu, formiraju ispravne stavove o njihovom bezbednom učešću u saobraćaju, obnove prethodna i stiču nova znanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

„Tokom takmičenja, deca se zabavljaju i analiziraju greške. Na osnovu toga, sledi dalja edukacija koju će sprovoditi roditelji, vaspitači, učitelji, sekcija naše škole i drugi nosioci aktivnosti o bezbednosti saobraćaja u gradu“, kazao je Milutinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari