Zloupotrebili ime direktorke Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edite Stokić za reklamiranje leka: Ona slučaj prijavila policiji 1Edita Stokić Izvor: N1

Reklamni tekst koji se pojavljuje na društvenim mrežama zloupotrebio je lik v. d. direktorke Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edite Stokić, koja je slučaj prijavla policiji.

U članku koji se kao „sponzorisan“ pojaviljuje na društvenim mrežama, direktorka KCV navodno promoviše upotrebu preparata „insumed“ za lečenje dijabetesa.

„Ograđujemo se u celosti od napred navedenih lažnih navoda i ističemo da prof. dr Edita Stokić isto nikada nije izjavila usled čega je neosnovano dovedena u vezu sa promocijom preparata ‘insumed’. Takvim postupanjem autori spornog teksta su prekršili sve profesionalne i etičke kodekse čime su direktno ugrozili prava pacijenata na savesno i stručno lečenje, a ime prof. dr Edite Stokić iskoristili za promociju i prodaju preparata koji nisu u skladu sa medicinom zasnovanom na dokazima“, navodi se u demantiju koji je uputio Klinički centar Vojvodine.

Kako dodaju, prof. dr Edita Stokić je celu svoju profesionalnu karijeru gradila u skladu sa medicinom zasnovanom na dokazima.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari