Zoran Ćirjaković proganja, vređa i kopa po prošlosti

Potpisnice otvorenog pisma za Danas o iskustvima sa predavačem na Fakultetu za medije i komunikaciju

Ostavite komentar


  1. Klasicno silovanje u ratu u Bosni su cinile osobe koje nikada u miru nisu imali uspeha kod zenskog pola, dakle iskompleksirani i bolesni muskarci.
    Cirjakovic to virtuelno radi u miru, sto nije cudno s obzirom na njegov fizicki izgled. Covek je toliko iskompeksiran da mu nema spasa i za njega vazi pravilo da je batina iz raja izasla.

    1. Jovana je krajnje negativna pojava na lokalnom medijskom nebu. Osiona, bahata i krajnje nevaspitana, najgora je reklama za sve one kojima je stalo do civilizovanog dijaloga i gradjanske pristojnosti.

  2. Нажолост, има истине, али човјек не’мре да одговара јербо је смањено урачунљив, тако да га треба за почетак адекватно хоспитализовати…

  3. Мало објективност не би било на одмет. Видимо у ових пар дана шта је писао Ћирјаковић, али не видимо на шта је то одговарао. То што исти не даје изјаве за „Данас“ не спречава вас да професионално обављате свој посао. Овако све личи на некакву хајку.

  4. I predaje na fakultetu za komunikacije? Možda bi svima pomoglo da mu Sud naloži redovno i stručno kontrolisano uzimanje odgovarajuće terapije. Na žalost, iz mog iskustva sa ljudima koji imaju slične tegobe proizilazi da je mala šansa da sami pristanu na to.

  5. Postoji, jedan problem sa ovim javnim napadom na Ćirjakovića. Moglo bi da se protumači, da je ovo preventivna reakcija, zbog toga što je njihov prijatelj pretio (možda) Ćirjakoviću da će ga polomiti i to licem u lice, pa da se brže-bolje stvar ispegla. Inače, to je u intelektualnom smislu i iz njihovog svetonazora veoma kontradiktorno. Da su dosledne, one bi trebalo da iskritikuju postupak svog prijatelja kao „mačistički“ kvazi-zaštitnički iz arsenala patrijarhalnog sistema protiv koga se same, kao, bore. Sada, one kao ugrožene, solidarno uzvraćaju uslugu i baš se ponašaju, onako kako sa feminističkog teorijskog stanovišta ne bi trebalo. Stvarno sve ovo liči, kao kada se naprednjakuše prenemažu kako ih opozicija napada zato što su žene.

  6. Ne vidim, šta je problematično u „kopanju po prošlosti“ bilo kojih javnih ličnosti. Pa zar nije bit istraživačkog novinarstva upravo „kopanje po prošlosti“. Pa zar sama Jovana Gligorijević ne kopa po prošlosti raznih javnih delatnika i političara i treba to da radi, neka samo nastavi, ali bez dvostrukih kriterijuma i licemerja. Ironično je što je profesija Dubravke Stojanović, baš „kopanje po prošlosti“. Međutim, ako se ove dotične javne ličnosti postave pod lupu i analizu, onda je to „zlonamerni kontekst“. Takođe mislim da je već postalo toliko providno, jadno i intelektualno nepošteno zaklanjanje iza ženskog pitanja i pozivanje na rodnu i seksističku neravnopravnost. Moram da priznam da sam se iskreno razočarao u Adrijanu Zaharijević kao intelektualku, da ne ulazi u razmenu argumenata, nego u grupaško organizovanje po uzoru na boljševički AFŽ i i da se poziva na ugroženost baš onih žena, koje su privilegovane u ovom društvu, jer se izdržavaju ili iz budžeta ili iz donacija ili i jedno i drugo. Šta je sa onim deklasiranim ženama koje štrajkuju u „Leoniju“. Adrijana, Jovana, Dubravka, Isidora i sve vi ugrožene što ne odete na jug Srbije i podignete moral i dostojanstvo tim ženama i muškarcima koji zaista u srži svoje egzistencije jesu i ugroženi i ucenjeni sa raznih strana. Te žene bi se veoma rado menjale za vaš društveni položaj i plate, pa makar ih napadalo 100 Ćirjakovića. Šta da kažu žene koje u malim mestima zaista jesu izložene besprimernom ucenjivanju od strane lokalnih šerifa. Mislim da je ovo veoma razmaženo sa vaše strane, pogotovu što nam nije prikazano kakvi su bili napisi kontra Ćirjakovića.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.