Za prvog čoveka opštine Beočin izabran je dosadašnji predsednik Zoran Tešić (SRS), na konstitutivnoj sednici SO Beočin, koja je održana prošlog petka. Novi mandat Zoranu Tešiću poverili su odbornici koji su činili odborničku većinu iz redova stranaka SRS, DSS, SPS, PUPS, GG Goran Kalabić i Nove demokratske stranke Roma Srbije.

Za prvog čoveka opštine Beočin izabran je dosadašnji predsednik Zoran Tešić (SRS), na konstitutivnoj sednici SO Beočin, koja je održana prošlog petka. Novi mandat Zoranu Tešiću poverili su odbornici koji su činili odborničku većinu iz redova stranaka SRS, DSS, SPS, PUPS, GG Goran Kalabić i Nove demokratske stranke Roma Srbije. Odlukom većine odbornika za zamenika predsednika Opštine izabran je Goran Kalabić (GG Goran Kalabić), privatni preduzetnik, za predsednika SO Stevo Komljenović (DSS), privatni preduzetnik, za njegovog zamenika Drago Sofrenić (PUPS), penzioner, dok je Tatjani Simić, dosadašnjem sekretaru SO poveren novi mandat.
Šef odborničke grupe DS Bogdan Cvejić već na samom početku sednice uputio je zahtev da se sednica prekine, s obzirom na to da sudski postupak koji je ova stranka pokrenula u vezi sa odborničkim mandatom Sulejmana Demirovića, iz Romske stranke, još nije završen.
– Uložili smo žalbu i ona se nalazi u sudskom sporu, što znači da uverenje za odbornika koje poseduje Demirović nije pravosnažno i da će biti ili potvrđeno ili osporeno, tek nakon okončanja sudskog postupka. Zato predlažemo da se ova sednica prekine, jer je nelegitimna i jer na njoj, pored ostalog, treba da razmatramo i izveštaj sa sednice opštinske Izborne komisije za koju imamo saznanja da nije ni održana. Taj izveštaj koji treba da razmatramo nije nam ni dostavljen u skupštinskom materijalu – rekao je Cvejić, ogorčeno konstatujući da u beočinskoj opštini vlada zakon sile.
Nakon verifikacije odborničkih mandata skupštinsku salu napustio je Sulejman Demirović, a nakon njega i svih 15 odbornika iz koalicije demokratskog bloka.
U drugom delu sednice, koja je održana bez 15 odbornika iz redova opozicije, nakon što mu je poveren drugi mandat Zoran Tešić je predstavio svoju viziju daljeg razvoja beočinske opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari