Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na više načina pomaže stariju populaciju a jedan od njih je i stvaranje boljih uslova u gerontološkim centrim. Mislim da uspevamo u nameri da starijim građanima obezbedimo dobre uslove za život, istakao je ministar Zoran Đorđević prilikom današnje posete Zrenjaninu.

Povod okupljanja u Gerontološkom centru je realizacija projekta radne terapije za korisnike ove ustanove, koji je realizovan u saradnji sa Ambasadom Republike Poljske

-Vrednost projekta je 2.460 evra, a kupljena je stolarska mašina vrednosti 2.000 evra, sto za stonitenis vrednosti 400 evra i tri šahovske garniture vrednosti 60 evra – rekla je direktorica Gerontološkog centra u Zrenjaninu Tanja Živanov.

Ambasador Poljske Tomaš Njegođiš naglasio je da ova država već 10 godina učestvuje u različitim programima pomoći ustanovama u našoj zemlji, dok je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić naveo da pokrajina čini sve da omogući nesmetan rad domovima za stara lica.

Dan Grada – 17. novembar

Tokom današnje posete Zrenjaninu, ministar rada Zoran Đorđević prisustvovao je u društvu ministra privrede, Giorana Kneževića, obeležavanju Dana grada. Oni su prisustvovali polaganju venaca na spomenik Kralju Petru prvom oslobodiocu u centru grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari