Zrenjanin: Iz novog Statuta grada izbacuje se pravo na referendum

Ostavite komentar


    1. Bolje da ostane Zrenjanin, zbog katastarskih knjiga, mesta prebivališta i drugih birokratskih peripetija, zato što je poznato da su Srbi i birokratija konstantno u zamršenom odnosu.

    2. Meni licno bi se mnogo vise svidjalo njegovo istorijsko ime pod kojim je osnovan i postojao 600 godina, ali to treba da bude volja vecine. Neki ljudi iz istorije vole da se pamti samo ono sto se njima svidja. Kao da je grad nastao kad je u njega usla srpska vojska, a ne da je tad industrijski bio jaci os Beograda.
      Rec Zrenjanin je davno prestala da se vezuje za jednu osobu ili porodicu, ve se poistovecuje sa ovim mestom.

  1. 67
    IZGLEDA, U ZRENJANINU, MOŽE DA SE MENJA STATUT, „PO POTREBI“!?
    Oni prethodni, kada im je „nedostajalo“ odbornika, „za većinu“, zna g. Goran Knežević, sadašnji ministar privrede, smanjivali su broj odbornika, u skupštini opštine, sada grada!!!
    Sa 70, stigli su na 67…!!!
    Tako i ovi čine, da bi promenili ime grada, međutim, tako nešto, ne bi smeli, jer je promena imena naseljenog mesta „u nadležnosti“, PO USTAVU, većine, koja odlučuje REFERENDUMOM!!!
    Ali, ko zna, možda su skupšine, sada, „jače“ od svih birača!!!???
    Blago nama!
    Prekor iz Banata!

  2. Zlikovacka banda zeli da na silu promeni ime iako je velika vecina stanovnika protiv toga. Strasno je koliko nema pravde u nasoj zemlji. 🙁

  3. Ziveo Petrovgrad !!! Dole Zrenjanin!!! Moramo vec jednom zatreti seme komunizma i crvene kuge koja nas je dovela u ratove,prekrajali nam istoriju,izgonili svestenike i ubijali,palili crkve,Goli Otok,Sveti Grgur,Ustav iz 1974 godine…Neprijatelji naseg kralja Petra ujedinitelja!!! Ziveo kralj!!!

    1. @Danijel Zasto mislis da su crveni krivi za sve ratove, prekrajanje istorije i takve stvari kao ubijanje svestnika i paljenje crkava. Kralj je izabrao Jugoslaviju a ne Srbiju a ti si izgleda izabrao gluposti a ne cinjenice. Prvo se bori da se pedofili iz crkve isteraju jer je to cinjenica i problem. Komunisti nisu dali ime gradu Petrovgrad tj nisu ga prekrajali vec tvoji sto misle da je kralj neko resenje. I tako neko ga preomeni u Petrovgrad a onda posle optuzuju crvene da su krivi sto su mu prekrajali ime budalastine. Mene bi bilo sramota i anonimno da pricam takve gluposti. Nego jeste li vi zaista svi fasisti pa mrzite crvene samo zbog toga ili neko od vas ima neki normalan argument zasto treba gaziti po demokratskom referendumu ? Ako je fasizam na vlasti onda menjajte ime u sta hocete ovako stidite se ovoga sto niti je demokratski niti ista drugo osim kradje novca od sirotinje koja u Zrenjaninu preovladjuje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.