Zrenjanin: Čitanjac sa piscima u Gradskoj biblioteci 1Foto:M-P./Danas

U susret Međunarodnom danu dečje knjige koji se obeležava 2. aprila, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ pripremila je raznovrsne programe za učenike zrenjaninskih osnovnih škola i sve zainteresovane posetioce.

U ponedeljak, 28. marta je organizovano druženje sa Tanjom Lebović iz Izdavačke kuće Propolis Books iz Beograda. Prvi čitanjac koji počinje u 9 časova namenjen je deci od 2 do 8 godina, a drugi, sa početkom od 10,30 namenjen je deci od 9 do 12 godina.

U utorak, 29. marta sa decom će se družiti Dragana Odadžić i Jelena Dragojlović iz Izdavačke kuće Kreativni centar. Prvi susret počinje u 10.30 časova, drugi u 12.00 časova, a očekuju se posetioci od 6 do 9 godina.

U petak, 1.aprila od 17 časova, dr Milanka Stankić predstaviće zrenjaninskoj publici knjigu „Nosogor Pilu“. Pored priznanja koje je dobila, knjiga dr Milanke Stankić značajna je i zato što se bavi važnom, a nedovoljno tretira.

Iako nema zvaničnih podataka na nacionalnom nivou, istraživanja su pokazala da 8 odsto ukupne školske populacije ima disleksiju. Promocija je namenjena deci, roditeljima, prosvetnim radnicima, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari