Zrenjanin: Dan otvorenih vrata u Muzičkoj školi "Josif Marinković" 1Foto: muzička škola zrenjanin

Muzička škola „Josif Marinković“ u Zrenjaninu organizuje Dan otvorenih vrata za učenike osmog razreda, kada će đaci moći da se upoznaju sa radom škole i profilima koje obrazuje.

Kako navode u ovoj obrazovnoj ustanovi, Dan otvorenih vrata održaće se u četrvtak, 5. maja u periodu od 9 do 15 časova

„Predviđeno je da se đaci upoznaju sa obrazovnim profilima koji postoje u školi, i saznaju sve što ih zanima o ovoj temi.Škola obrazuje tri profila, muzičkog saradnika teoretčara, dizajnera zvuka i muzičkog izvođača klasične muzike“, objašnjava pomoćnica direktora škole Katarina čuč Janačković.

Muzička škola u Zrenjaninu počela je sa radom 1948. godine, najpre kao niža muzička škol u koju je pošlo 150 učenika., Od 1961. godine to je i srednja muzička škola.

Muzička škola “Josif Marinković“ jedina je osnovna muzička škola u Srednjebanatskom okrugu, a jedina srednja muzička škola u Srednjebanatskom i Severnobanatskom okrugu.

Proteklih nekoliko godina, u Muzičkoj školi “Josif Marinković“ i njenim izdvojenim odeljenjima u Kovačici i Melencima, osnovno i srednje muzičko obrazovanje pohađa u proseku svake godine oko 500 učenika.

Škola je uspešan domaćin i organizator tradicionalnih Takmičenja mladih pijanista i Vojvođanskog festivala hafe, a do nedavno je postojalo i Takmičenje mladih solfeđista “Josif“.

U maju 2017. godine škola je bila i domaćin 61. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije, jedine manifestacije takmičarskog karaktera u kojoj učenici nastupaju i ocenjuju se ekipno, na osnovu čega se i same škole rangiraju. Oktobra 2019. godine škola je bila domaćin i organizator 17. Međunarodnog susreta mladih, internacionalne manifestacije koja je tom prilikom okupila mlade muzičare iz deset evropskih zemalja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari