Zrenjanin danas u znaku cveća, na gradskom trgu počela Cvetna pijaca (FOTO) 1Foto:M.P./Danas

U Zrenjaninu je danas, na centralnom gradskom trgu, počela trodnevna manifestacija „Prolećna pijaca cveća“. Organizator je Turistički centar grada, a na gardskom trgu izlagači iz cele zemlje su izneli sadnice ukarsnog zelenila, četinara, lišćara, žbunja, a ponajviše cveća.

Tu je i Paja Kaktus, prodavac iz Vrbasa, koji redovno dolazi u Zrenjanin na slične manifestacije. Na njegovom štandu ima prelepih vrsta kaktusa.

„Dvadeset godina gajim kaktuse, imam oko 250 vrsta, što je manje od 10 odsto vrsta koliko ih ukupno ima. Ja sam iz Vrbasa, dolazim često u Zrenjanin. Ljudi vole da ih kupuju, jer vide moju ljubav i pažnju prema biljkama“, kaže Paja Iz Vrbasa.

Pored cveća i zelenila, na prolećnoj pijaci nude se keramičke žardinjere i saksije, a tu su i šareni baštenski ukrasi, patuljci, labudovi, ptice, žabe.

„Mi smo iz Temerina, mi smo tu kod vas ne samo sada već na svakoj pijaci reodvno. Zrenjaninci vole cveće, uvek sve raspordamo. Prodajemo sitno, ukrasno cveće i baštensko“, kaže jedna nasmejana cvećarka.

Od ranog jutra na gardskom trgu u Zrenjaninu je gužva, kupuju se sadnice, a mnogi zaposleni iskoristili su pauzu da prošetaju po cvetnoj pijaci i pronađeu nešto za svoju baštu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari