Zrenjanin: Popločava se staza ispred zgrade Lesnine i sadi drveće 1Foto:grad Zrenjanin

Radovi na popločavanju pešačke staze u Ulici Koče Kolarova u Zrenjaninu, ispred zgrade Lesnine, ulaze u završnu fazu i očekuje se da u potpunosti budu završeni u narednih nekoliko dana, saopštila je zrenjaninska lokalna samouprava.

Danas su radnici zrenjaninskog JKP “Čistoća i zelenilo” počeli sadnju drvoreda, u posebno pripremljenim lejama, obezbeđenim betonskim cevima, kako korenov sistem drveća ne bi direktno ugrožavao pločnik.

Planirano je da ulica dobije drvored srebrnolisnog javora, u dužini od 200 metara i sa većim brojem sadnica nego što ih je bilo do sada.

Pločnik će oko svake sadnice biti izveden u drugoj boji behatona, crvenoj, a utisak će dodatno pojačati i ukrasni crveni malč, koji će prekrivati zemljane površine.

Prvobitno planirana za jesen, odlučeno je da se sadnja, zbog povoljnih vremenskih uslova, obavi već u prolećnom vegetativnom periodu, tako da će trotoar već za nekoliko dana dobiti konačnu formu. Radove na rekonstrukciji trotoara i popločavanju behatonom izvodi zrenjaninsko preduzeće “Eko Gradnja”.

Zgrada u Koče Kolarov 54, poznatija kao “Lesnina”, je najduža stambena zgrada u Zrenjaninu iz 1966. godine a trotoar ispred nje predstavlja  frekventno mesto  u  naselju “Dositej Obradović”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari