Zrenjanin: Porast broja novoinficiranih korona virusom, vakcinacije neće biti na Božić 1pixabay

Na teritoriji Srednjobanatskog okruga beleži se blagi porast registrovanih slučajeva infekcije korona virusom. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od 28. decembra do 3. januara, registrovano je 108 novoinficiranih.

Na teritoriji Zrenjanina potvrđeno je 158 slučajeva zaraze, a u opštini Žitište 31. U opštini Novi Bečej registrovana su 23 slučaja korone, u opštini Sečanj 16, a u opštini Nova Crnja 9.

U Srednjobanatskom okrugu je do sada upotrebljena ukupno 142.431 doza vakcine protiv kovid-19. Sa dve doze je vakcinisano 70.436 žitelja okruga, dok je treću dozu primilo 43.327 građana.

Prema podacima koje objavljuje Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, poslednjih dana opada broj onih koji primaju prvu dozu vakcine protiv virusa korona. U proseku, prvom dozom dnevno se vakciniše 10-tak građana.

Vakcinacija protiv korona virusa vrši se u zrenjaninskoj hali “Medison” Zrenjanin, svakog dana, od 8 do 19 časova.

Vakcinacije neće biti jedino 7. januara, na Božić. Na raspolaganju su vakcine proizvođača BioNTech Pfizer, Sputnik V i Sinofarm (kineska), za sve tri doze.

I dalje se u ambulantama koje pripadaju Domu zdravlja daju i vakcine protiv gripa. Dosada je trovalentnu vakcinu protiv gripa primilo 1.014, a četvorovalentnu 4.158 građana.

Poredeći sa prošlom godinom, kada ja Dom zdravlja dobio ukupno 4.500 vakcina protiv gripa, ove je godine interesovanje građana da se vakcinišu protiv sezonskog gripa veće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari