Zrenjanin postaje Petrovgrad sledeće godine?

Udruženje “ Petrovgrad”

Ostavite komentar


  1. Ako Zrenjaninci tako hoće nema problema. Ali kad ljudi pomisle koliko će da ih košta to zadovoljstvo i maltretaža oko zamene novih dokumenata ne znam kako će im se to svideti? Drugo zamena opštinskih obrazaca, tabli na ustanovama, pitam se ko će to platiti i preko čijih leđa? A ovak se srećom ali meni je ipak Bečkerek bolje i lepše.

  2. Cija je to "genijalna" ideja da mi je znati ??? Iz koje "kuhinje" dolazi (turbo-radikalsko SPS-ovske),nije ni cudo !! Toliko o antifazimu od SPS-a !! Ko je na celu ovdasnjeg SPS,nije ni cudo !!!

  3. Žarko Zrenjanin, narodni heroj, ubio ga Gestapo 1942. Poginuo za slobodu. Petar Karađorđević na vlast došao uz pomoć političkog ubistva, običnim političkim pučem. Karađorđevići 1941. pokupili ispraznili državni trezor, potrpali zlato, lovu i haerije od vrednosti u par desetina kamiona i "junački" kidnuli iz zemlje. Živeli u inostranstvu u blagostanju i alkoholisanju (mlađahni Petar, naročito), dok su heroji, poput Žarka Zrenjanina, krvarili i ginuli za slobodu. Ovi što hoće da brišu Zrenjaninovo ime su na istoj liniji na kojoj je bio okupator, zajedno sa domaćim izdajnicima, petokolonašima i kvislinzima, u II svetskom ratu.

  4. Gospodin "Kalča" bi trebalo da se vrati u osnovnu školu pa da nauči po kom kralju Petru je naš grad dobio ime.Očigledno je da živi u ideološkim zabludama.
    Ja sam ZA PETROVGRAD.

    1. Hadži Borislav Novakoviću – Gospodin Kalča je sasvim u pravu, on je mislio na pravog Petra Karadjordjevića po kome je nakon Prvog svetskog rata Pterovgrad dobio ime. Dakle na starog „čika Peru“ koji je došao na presto Apisovim vojnim pučem 1903. Apsolutno je sigurno da je Petar iz Švajcarske umešao svoje prste u krvavi , užasni atentat na Aleksandra i Dragu zbog čega je engleski kralj Edvard VII (1901-1910) odbijao da ga uopšte prizna za kralja jer je sedeo kako se izrazio, s pravom, „na krvavom prestolu“. Evropa je Novakoviću dragi, šest godina držala Petrovu Srbiju u izolaciji zbog gnusnog ubistva kralja i kraljice. I po takvom Petru eto vi hoćete da grad zrenjanin nosi ime. Ime čoveka koji je učestvovao u najkrvavijem prevratu koji je zgrozio Evropu i svet! Naučite istoriju Novakoviću!

  5. Da nas ostavite na miru a ako vam je do korisnog posla isterajte okupatora iz grada pa ga zovite svojim imenom

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.