Zrenjanin: U petak tribina o velikim problemima u tom gradu 1Foto: M.P./Danas

Organizatori tribine Novog optimizma „Zagađenje Zrenjanina i Srbije“ pozvali su Zrenjanince da im se pridruže na skupu koji se održava u petak, 18. marta, u 18 časova u ovom gradu.

Branislav Grubački, osnivač Novog optimizma, istakao je da je Kulturni centar Zrenajnina nedostupan za građane, a ne samo aktiviste ali da ima još dovoljno ljudi koji se ne mire sa mnogo čime u ovom gradu, od toga da nema vode, da se zemlja dodeljuje nekim investitorima, umesto poljoprivrednicima, da se dodeljuje zemlja za Linglong.

„Veliki broj Zrenjanina je shvatio o čemu pričamo, šta radimo i čemu težimo. Ovo sada je jedan veliki i važan skup, gde pokušavamo da podsetimo Zrenjanince kako je to izgledalo pre dve godine, kada smo organizovali velike tribine o svim važnim temama za ovaj grad. Govornici su drugi, a tema je ista, a to je gađenje odnosno zagađenje Zrenjanina i Srbije“, objasnio je Branislav Grubački.

On je pozvao građane da masovno dođu na ovaj skup, da se pokaže da ima mislećih ljudi.

Kako je navela profesorka sociologije, aktivistkinja i članica Upravnog odbora Novog optimizma Senka Jankov, teme koje otvara Novi optimizam su značajne za društvo jer podižu kritički svest društva i građana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari