Zrenjaninska grafičarka Milica Arsić oslikava odeću a dan započinje čitanjem Danasa 1Foto: M. P. / Danas

Nasmejana lica, puna trpeza posluženja i obilje ručno rađenih predmeta, pre svega odevnih a zatim i ukrasnih, kao i maštovitih igračaka, dočekalo je posetioce druženja koje je u formi novogodišnjeg bazara organizovala proteklog vikenda grupa zrenjaninskih umetnica i preduzetnica predvođenih grafičarkom Milicom Arsić.

Sve se dešavalo u studiju „Gospođica Mici“ kojim rukovodi Milica Arsić. Ovde su se rodile mnoge ideje koje su pretočene u odeću.

Slikanje na platnu i materijalima je Milicina strast, a nakon što dan započne čitanjem Danasa, ona odlazi u svoj studio gde nastavlja da stvara komade neprolazne lepote.

„Počela sam da šijem kada sam završila umetničku akademiju. Imala sam vremena i mogućnosti a u prodavnicama nisam mogla da pronađem nešto što bi mi se sviđalo, pa je to bilo presudno. Sve sam to spojila sa crtanjem, koje volim i tako nastaju ovi unikatni komadi“, priča grafičarka Milica Arsić za Danas.

Rukom rađeni komadi odeće imaju kupce ali oni stižu preko interneta, svi su mahom iz drugih gradova, pa i država.

„Zrenjaninke su najteža kategorija, zato ljubitelji ručno rađene odeće dolaze iz Beograda i Novog Sada, pa i inostranstva. Ovo su specifični komadi i njih nose žene određenog ukusa, koji odudara od ustaljene mode“, objašnjaca Milica Arsić.

Materijale umetnica nabavlja po svom ukusu a nekada i naručioci odeće donose svoje materijale, ali je bitno da to budu prirodni materijali na kojima se može slikati.

„Proizvodim sve, od pantalona do kaputa a najviše interesovanja vlada za marame, koje su unikatne i ručno crtane i velikih su dimanzija. Radim isključivo sa prirodnim materijalima, sintetiku ne koristim nikad a svi ovi oslikani detalji su izdržljivi, traju duže nego industrijska štampa“, objašnjava Milica.

Kako nam je ispričala, najlepši komad odeće za našu sagovornicu je haljina, jer rešava u ženskom oblačenju celokupan izgled i udobna je.

Svoje proizvode na novogoidšnjem bazaru „Eve“ prikazale su i Nataša Živkov Stojkov („Natkin design“), Sonja Antonić („The Lavabo“), Nadica Simjanovski, Gabrijela Parigros („Black sheep creations“), Stanislava Ćurčin („Talking walking“), Kristina Vukov, Radmila Trebovac (Torbalon), Valentina Stojkov i Tatjana Lazić (Verštet9).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari