Zrenjaninska skupština razmatra minus toplane i izveštaje o radu javnih preduzeća 1Foto:M.P.

Skupština grada Zrenjnaina u petak, 20. maja u 10 časova održaće u baroknoj sali gradske kuće svoje 19. zasedanje na kome će se naći 35 tačaka dnevog reda.

Najzanimljivije za javnost biće odluke o pokrivanju gubitka u JP Gradska toplana, koji je prešao milijardu dinara.

Kako se navodi u skupštinskom materijalu,  Nadzorni odbor preduzeća je na svojoj sednici održanoj dana 28. aprila ove godine doneo Odluku o pokriću gubitka  kojom se neraspoređeni dobitak ranijih godina u iznosu od 222 miliona dinara koristi za pokriće dela gubitka iz ranijih godina koji iznosi preko milijardu dinara, preciznije 1.098.020.202,75 dinara.

Nakon pokrića dela gubitka iz ranijih godina, ostatak nepokrivenog gubitka iz ranijih godina iznosi 875.736.366,29 dinara, navodi se u odlukama o kojima će glasati zrenjaninski odbornici.

Na sednici će se, na dnevnom redu, naći i izveštaji o poslovanju javnih preduzeća i institucija, izveštaj o radu Gradske uprave, predlog izmene zaduživanja Grada Zrenjanina, izbor člana Gradskog veća, predlog izgleda uniforme komunalnih policajaca, izmene Plana generalne regulacije „Bolnica.Berbersko“, otuđenje neporketnosti…

Između ostalog, usvajaće se odluka o prodaji kuće u Sarajlijinoj 3b, u centru Zrenjanina, za 21.000 evra agenciji Stambolija. Planirana je i prodaja građevinskog zemljišta u javnoj svojini, parcela u ulici Milentija Popovića i parcela u Belom Blatu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari