Zrenjaninski "Dani piva" počeli uz vatromet i beogradske bendove 1Fozo: grad zrenjanin

Uz pivsku zdravicu koju je izgovorio glumac Prvoslav Zakovski i pozdravni govor gradonačelnika Sime Salapure, na Žitnom trgu u Zrenjaninu otvoreni su 37. „Dani piva“ praćeni vatrometom.

Gradonačelnik Zrenjanina je poručio na otvaranju da će i ovogodišnja manifestacija pružiti lepe sadržaje kojih će se posetioci rado sećati.

„Sve će nas ovde podsećati da su zrenjaninski Dani piva izvorno zrenjaninski, i da je to jedna od deset najposećenijih manifestacija u Srbiji. Sadržaji na njegovim ulicama i trgovima nešto je što ćete pamtiti“, naveo je Salapura.

Prve večeri nastupali su Inspektor Blaža i Ortodoks Keltsi, omiljeni bendovi u Zrenjaninu. Oni u ovom gradu nastupaju od početka devedesetih godina prošlog veka.

Na ulicama Zrenjanina je karnevalska atmosfera, postavljene su tezge sa slatkišima šećernom vunom, ručno pravljenim bombonama. Pivarske tezgde prate tezge sa hranom, a u glavnoj ulici se tezge sa ručnim radovima.

U organizaciji Kulturnog centra tokom popodneva i večeri održavaće se sadržaji namenjeni deci, dok kocerti na Trgu slobode počinju u četvrtak, 11. avgusta nastupom Zrenjaninske filharmonije i violiniste Stefana Milenkovića.

A večeras posetioce očekuje na Žitnom trgu nastup zrenjaninskog benda Jeruslaimski pilići, posle koga nastupa Ateist rep.

Menifestacija traje do nedleje, 14. avgusta a narednih dana koncerte će održati Marija Šerifović, Halid Bešlić, Amira Medunjanin, Bjesovi, Sars, Ana Bekuta, Dejan Petrović Big bend.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari