Zrenjaninski muzej organizuje porodične radionice "Kapi sunca" 1Foto: M.P. / Danas

Zrenjaninski muzej odlučio je da organizuje porodične radionice „Kapi sunca“ posvećne suncokretu a povod je izložba posvećena fabrici ulja „Dijamant“.

Ova izložba, pod nazivom “Dijamant: Hvala vam za decenije poverenja” koja je u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin postavlјena povodom obeležavanja 85 godina od osnivanja fabrike ulјa, bila je povod da s uključe i najmlađi Zrenjaninci.

Radionice će biti realizovane subotom od 10 do 13 časova, u terminu 30. septembar i 7. oktobar a namenjene su deci uzrasta od 6 do 10 godina.

Učešće je besplatno, a radionice će voditi Aleksandra Kurjak, muzejska edukatorka.

Izložba pod nazivom „Dijamant: Hvala Vam za decenije poverenja“ trajaće do 13. oktobra i posvećena je istorijatu i razvoju zrenjaninske fabrike ulja.

Fabrika ulja u Zrenjaninu prešla je dug put od male fabrike sa devedeset radnika na obodu grada do regionalnog lidera u proizvodnji ulja, biljnih masti i drugih proizvoda.

Tokom svog postojanja fabrika je za svoje proizvode osvojila gotovo 450 nagrada na domaćim i inostranim sajmovima, manifestacijama i smotrama. Vremenom je osvojena i brendirana proizvodnja različitih artikala poznatih i van granica Srbije.

Eksponate na izložbenoj postavci čine različita ambalažna pakovanja, reklamni materijali i brošure, istorijski dokumenti, fotografije, radna odela, maketa i dr, koje prate vizuelno definisani panoi i video materijal.

Autor izložbe i pratećeg kataloga je Dejan Vorgić, kustos – istoričar umetnosti zrenjaninskog muzeja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari