Aerodrom Nikola Tesla dobio četiri nagrade od ACI 1foto (BETAPHOTO/Aerodrom Nikola Tesla Beograd/mtw/MO)

Aerodrom Nikola Tesla Beograd kojim upravlja kompanija Belgrade Airport, deo francuske kompanije Vansi, treći put je izabran od strane putnika za najbolji u Evropi u svojoj kategoriji, saopštila je ova kompanija.

Aerodrom Nikola Tesla je od Međunarodnog saveta aerodroma (ACI – Airport Council International) dobio nagrade za najbolji aerodrom u Evropi u kategoriji od 5 do 15 miliona putnika godišnje, za aerodrom sa najposvećenijm osobljem, za najudobniji aerodrom u Evropi i za najčistiji aerodrom u Evropi.

„Program kvaliteta usluge (ASQ), u kojem učestvuje više od 400 aerodroma širom sveta, vodeći je pokazatelj zadovoljstva korisničkim iskustvom i predstavlja glas putnika iz celog sveta“, navodi se u saopštenju.

Vansi je naveo da je od početka koncesije 2019. godine, na beogradskom aerodromu proširen i dograđen terminal, napravljena nova, druga pista, novi sistem saobraćajnica, novi parkinzi, nova ekološka postrojenja…).

Oni najavljuju završetak svih ključnih radova na modernizaciji tokom 2024. godine, a cilj je promet od 15 miliona putnika do kraja koncesije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari