Agroekonomista: Aktuelna nestašica mleka posledica nedostatka muznih krava i steonih junica

Ostavite komentar


  1. Nije to „nedostatak“ muznih krava, nego pokolj koji su prethodne zime izvršile velike farme – zaklano je za kratko vreme oko 100 hiljada krava i stočni fond Srbije, koji je pre dolaska SNS na vlast imao preko milion krava spao je na ispod 100 hiljada. Zašto je došlo do tog masovnog pokolja na Deltinim farmama to je tema koju treba da istraži Danas.

  2. Prostran je rekao da farmeri u Evropskoj uniji imaju neuporedivo bolji tretman i podršku države od naših, što im daje mogućnost da opstanu i ovako teškim okolnostima.

    A nije rekao da na nivou cele EU samo 4.5% zaposlenih radi u poljoprivredi, dok je taj procenat u Srbiji 16%?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.