Srpski nacionalni avio prevoznik obavio je svoj prvi let od Beograda do Banjaluke, čime je označeno otvaranje nove linije na kojoj će se svakodnevno leteti između ova dva grada, saopšteno je juče iz AIR Serbia.

 U saopštenju se dodaje da je za ovu priliku odabran vazduhoplov Airbus A319, koji je na aerodromu u Banjaluci dočekan pozdravom iz vodenog topa. „Letovi za Banjaluku nude odlične veze preko beogradskog komunikacijskog centra kompanije Air Serbia na aerodromu „Nikola Tesla“ za brojne ključne destinacije u Evropi, uključujući Pariz, Amsterdam, Prag, Rim, Milano, Kopenhagen, Štokholm, Štutgart, Diseldorf, Berlin, Cirih, Brisel i Moskvu. U bliskoj budućnosti, većina ovih veza za ključne destinacije u Evropi ići će preko leta kompanije Air Serbia avionom Airbus A319 za Beograd, navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da je i red letenja planiran tako da se obezbede dobre veze za putnike iz Australije do Republike Srpske.

– Odnos između Banjaluke i Beograda je veoma bitan, i veoma smo zadovoljni što smo sada u stanju da ponudimo svakodnevnu vezu kojom se povezuju dva grada, i tako podržimo kako turizam, tako i poslovanje. Međutim, još je važnije što ova nova usluga obezbeđuje povezanost u oba pravca preko Beograda i Banjaluke do centralnih evropskih i ključnih globalnih destinacija, u kojima je dom našla ogromna srpska dijaspora – rekao je prilikom otvaranja ove linije Dane Kondić, generalni direktor AIR Serbia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari