Akcioni plan za sprečavanje migracija – nestao u akciji

Ostavite komentar


  1. Ja zivim u inostranstvu vec nekoliko godina, danas sam bukvalno otisao da se konacno odjavim da ne mogu vise da manipulisu statistikom, cakao sam 3 sata u redu, probusili su mi licnu, kaze ako se ikad vratis moras da podnosis jako puno papira, dokazujes, i mesecima cekas.

    Taktika namerno napravljena da obeshrabri ljude da se odjave, kako bi mogli da pricaju kako su smanjili odliv. Ljudi iz inostranstva koji ovo citate, jeste cimanje ali odjavite se.

    1. Ja recimo zivim u inostranstvu vec skoro 10 godina i nikada se nisam odjavio da me ne bi jahali sa papirologijom kasnije.

  2. I naši sindikati, pa verovatno i taj te Ružice Grabovac, su krivi za masovnu bežaniju radne snage iz Srbije. Umesto da štite i bore se za prava radnika, najviše šefova sindikata se aranžiralo sa vlastima i na svaki mogući način sprečavaju masovne štrajkove! Rumunski medicinari nisu na tacni dobili povećanja plata i do 300% -nego organizovanim štrajkovima i presijom na vladu i skidanjem sa vlasti koruptnih političara. U Srbiji su funkcioneri vlade, pa i nekih sindikata, „svete krave“ na koje niko ne sme da udari- a trebala bi im jedna dobra močuga po leđima da se prisete da su oni zbog naroda tu a ne narod zbog njih! Ta ista sindikalka već se u tekstu pita i sumnja u to, da li postoji mogućnost, da se, kao u Bugarskoj, i u Srbiji povećju plate? Postoji mogućnost, sindikalna gospođo, ako bi se narod digao -kao kada je rušen Sloba M. I kada bi se rešilo pitanje jedne od navećih korupcija, opšte pljačke i otimačine, i kada bi se najurile primitivne i za vlast vezane sudije, tušilaštva, policija- pa i mnogi sindikalno-državni rukovodici, jer smo po lopovluku ovih na vlasti i njihovih tajkuna, među najgorima u EU i šire. I da se najzad počne ozbiljno sa ispitivanjem porekla imovine, zaplenom neoporezovane imovine, hapšenjima poreskih dužnika i drugih prevaranata. U kojoj bi to pravno uređenoj državi jedan vlasnik ružičaste televizije mogao, uz pristanak vlasti, da godinama izbegava plaćanje poreza? Ni u jednoj- osim u Srbiji! Ali to izgleda nije cilj ni vlade- osim mlakih obećanja u poznatom srpskom stilu „obećanja- ludome radovanja“- ni srpskih sindikalnih rukovodilaca od kojih su mnogi na jaslama države! Valjda će -kada ne budu više imali članstvo jer na sreću ne mogu da „zastupaju“ naše radinke npr. u Nemačkoj, shvatiti koliko su „dobroga“ ti sindikalci učinili za radnike. Manje nego ništa!

  3. Kakav ,, akcioni,, plan!?Taj isti Zoran Đorđević je po svom dolasku u ministarstvo rada, prvo oterao mlade ljude zaposlene na ugovorima, a onda na te iste ugovore masovno pozapošljavao vojne, Sns penzionere i polupismene ili totalno nepismene sendvičare i botove.To vam mogu potvrditi svi zaposleni u Ministarstvu.
    Vrhunac licemerja i pljuvanje svima nama u lice je postavljanje takve osobe na čelo odbora za sprečavanje odlaska mladih iz zemlje. Njegova vizija i vizija ostale Sns bagre, kako po njima treba Srbija da izgleda, je svima više nego jasna.

    1. I ja sam penzioner već 8 godina. Svim silama pokušavam da se rešim poslova koje radim preko ugovora uo delu, ali kompanije ne mogu da nađu mlade i stručne ljude. Zato, ne kukajte na penzionere, nikad nisam bio ni u jednoj partiji pa ni u SNS-u. I bolje da ne kažem šta i koliko znaju većina tih mladih stručnjaka. Oni koji znaju, otišli su van.

  4. @guy iliti ????
    Treba svi sodomisto-gomoristi da se odjave. Odjavljivanjem njihova imovina u Srbiji postaje imovina stranca i od tog trenutka je podložna drugačijim porezima. Koji su mnogo veći od poreza za državljane Srbije. Što je pravilno. A neplaćanje poreza na imovinu i evetualnu dobit iz nje, povlači prisulnu naplatu po zakonu o izvržbi! Samo veselo, odjavljujte se!

  5. 2012. gradjani Srbije, i oni nepismeni i vecina onih nazovi pismenih opredelili su se protiv slobode, protiv buducnosi i protiv zivota. Srbiji je odzvonilo.

    1. Jeste da se borim pa da neko sutra kao ovi što rade na vlasti počnu da vraćaju imovinu i rehabilituju domaće izdajnike. Kao što rade sa ovima iz drugog svetskog rata. A mene i ostale da pljuju. Pucao je na srpske policajce. Kao što pljuju na Žikicu španca zbog dvojice žandara ali i na partizane.

  6. Tačno je da ova država nema konkretne mere za opstanak mladih i stručnih kadrova, ali se te mere sa ovakvom ekonomijom ne mogu, čak i da postoje, realizovati. Ono što se dešava u Srbiji dešava se u svim balkanskim zemljama bile one u EU ili ne. Dakle, ovo treba shvatiti kao neminovnost koja će se sporo i teško menjati. Dolaziće neka druga radna snaga koja nije dovoljno dobra kao ova što odlazi, ali i to je neminovnost koju Srbija mora da prihvati.

  7. 80ih je bilo strajkovanje realno zabranjeno, odnosno strogo nepozeljno u socialistickom drustvu, koje je bilo napravljeno „po meri radnika“. Ali eto, 50% od svih strajkova u YU 80ih, je bilo u SLO. Vi ste se i tada izgleda bojali, kao sto se danas bojite. A sindikate su vam i tada vodili ljudi, koji su bili potplaceni od vlasti, odnosno u sprezi s njima. Ovo je samo kontinuacija svega. BTW, u SLO i danas budu veliki strajkovi. Javnih radnika, medcinara, studenata. Svake godine nesto. A kod vas izgleda sve super, a? Ne strajkuje se? Kad vas zive zakopaju, vi cete reci, cuti, moze biti i gore, cini mi se. A busali ste se nenormalno po prsima „Mi, Srbi“, secam se, gde god sam bio kod vas. A bio 7 godina samo u radnom odnosu, znam mnogo toga. Welcome to Slovenia!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.