Ako Fijat ode iz Srbije, Vlada planira da fabriku preproda

Fijat i Stelantis "za par meseci" treba da saopšte odluku o novom modelu u Kragujevcu

Ostavite komentar


  1. Hahahaha, pa ta oprema u hali je bezvredna za drugog proizvođača. Čak i sam objekat mora da prođe kroz opširnu fazu rekonstrukcije da bi zadovoljio potrebe drugog proizvođača automobila.
    Jedino kada bi našli proizvođača drvenih trotineta, onda bi moglo da se prestruktuira bez višemilionskih ulaganja.

    1. Aleks! ti mora da nisi iz Kragujevca a još manje da si ikada ušao u Fiatove hale u Kg. Tek da naučiš da ne bi lupao gluposti, to je jedna od najmodernijih fabrika u svetu. Udji, vidi pa govori.

      1. Nije bitno koja je fabrika, ne sumnja se u kvalitet Fiat-ove opreme za rad samo tu postoji problem u samoj proizvodnji delova. Moguce je da neke proizvodne masine poklope ili su im mozda potrebne minimalne prepravke (kako softverske, tako i hardverske) ali sta raditi ako se kod istog dela automobila, na primer, srafovi za kacenje kucista ne poklapaju na svim modelima automobila, ili neki slican problem. O tome je potrebno misliti, nije sve tako crno i belo. Bio bi potreban neki kapitalan ulog u rekonstrukciju prozvodnih masina i procesa. Bilo bi lepo videti neki kvalitetniji brend proizveden u domacoj radinosti. Mozda bi i cena bila pristupacnija. Danasnji Fiat-i i nisu nekog velikog kvaliteta i za neku nekomercijalno porodicnu upotrebu.

  2. Mogu da odu italijani, ali prvo da vrate sve subvencije koje su dobili po svakom zaposlenom radniku, sto nisu pla’ali komunalne troskove, sto su im za dzabe izgradjeni pristupni putevi, subvencije po 1000 eura iz budzeta za svaki izvezeni Fiat 500 automobil i ko zna sta jos sto se ne zna.

  3. Ma za njih se ja ne sekiram, prodace oni to i zaraditi dobro, zao mi radnika i Srpsku privredu koja radi po Azijskom sistemu gde je nas diktator profesionalac!

    1. Autoput su trazili,sve posebno i ne ide,tuzno je da saljes radnika u Slovacku da radi.Za Kragujevac su resenje Kinezi ako ih pusti a morace Evropa.Ne mora da se pravi auto mogu i traktori da se prave,kamioni…Problem je sto Evropa ne da da ovi dođu pa je najlogicnije prelazno resenje partnerski odnos Kineza i E.Takve kompanije postoje u Kini postojace i ovde.Nemci ne dolaze jer njima treba vece i stabilnije trziste kao Turska,Rumunija…i negde gde ce da dobiju ooggromne pare za izgradnju novog,ekoligija,reciklaza…

      1. Problem je u tome što sve to što si naveo u Srbiji nema ko da kupi,a izvoz se ne isplati zbog precenjenog kursa dinara.

    2. Fiat je veliki alavac! Što kaže naš narod „Naš’o pa zaš’o!Nema novi model u sustini je pukao zao mi je radnika!Najuriti Fiata i uzeti pravog partnera i proizvoditi auto za obican narod da ne kupuju krševe po Evropi!

  4. Za to vreme hrvati grade gigant električnih automobila.tako da će utrostručiti proizvodnju.Predviđa sr zaposlenje oko 1200 radnika u tesla motorsu.

  5. Ako FIAT ne (FIJAT) ode iz Srbije, to će biti zasluga „sindikata“ koji posluju u okviru kupus opozicije po sistemu rovariti u stranim firmama kako bi radnici ostali bez posla i da za to optuže Republiku Srbiju.

    1. Gde si to cuo? Od predsednika? A ako FIAT ne ode, to ce biti zahvaljujuci predsedniku?
      Stvarno nevidjena glupost. Mada, ima ih dosta. Jedna od jacih je i, sta god da podje po zlu, odmah se izbaci mantra: a da mi nismo ovde, bilo bi 100 puta gore.

  6. Ako vi nećete ima ko oće! Ono što ste sve dobili od Srbije pitanje je da li je Srbija to povratila, od te vase silne proizvodnje.

  7. Нек влада покаже уговор да је ФИАТ уложио и један једини цент у Заставу и нек престане да лаже и обмањује јавност

  8. Krajne je vreme da ova vlast iznese istinu o kragujevackom Fijatu.Koliko kosta ovaj osiromaseni narod Fija,i sve slicne fabrike koje je Vucic otvorio.Dosta je lazi da bi se sacuvala vlas.Da se poloze racui ,podvuce crta i vidi kolika je steta 9d Vucica i njegove politike zaduzivsnja buducih generacija,i katastrofanog standarda danasnjeg coveka u Srbiji.Dosta lazi.Vreme je polaganja racuna i tobpred njegov Reizbor.

  9. Vlada ima plan B???Hahahaha…Pa ONI ovako nacitani , za svw imaju plan B!?Zanima me, dal’ ga imaju za dan posle izbora, kud ce i sta ce, velika vecina bratije..?Da otkupe udeo fiata i preprodaju fabriku???Pa da, evo cekaju red ko ce pre da je kupi, idealno za novi biznis- pravljenje krivih eksera!!!

  10. STO PRE RAZVOD OD TOG UGOVORA SLABA VAJDA. KINEZI SIGURNO KUPUJU FABRIKU, DOBRO ZA RADNIKE DOBRO ZA DRZAVU DOBRO BEZBEDNOSNO ITD.

  11. Pa kada je ova kukavna vlast sem preprodaje odrzala i napravila nas brend i pomogla mu???

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.