Ako se ne ubrza, legalizacija će trajati bar još 20 godina

Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a

Ostavite komentar


  1. Šta da se ubrza, pa rade se samo oni predmeti za koje službenici, odnosno njihove starešine imaju finansijski interes, ostali predmeti stoje po strani. Zna se da se po lokalnim samoupravama i gradovima rešavaju samo oni predmeti koji motivišu organe koji vode postupak. Npr. u Beočinu, godinama ništa nisu rešavali, čak ni dopis nisu napisali po tri četiri godine, e onda kada se interesujete šta se dešava, onda traže da se pola dokumentacije ispravi i donese, pa se pitam šta su radili tolike godine, tamo gde nema puno predmeta i gde se moglo uraditi u skladu sa zakonskim rokovima. Korupcija cveta, od običnog referenta do načelnika opštinske uprave ili gradske uprave. Zašto ministarstvo ne oformi komisiju koja bi išla po gradovima i oštinama i vršila kontrolu predmeta. Da se vidi koji su predmeti rešavani, a koji nisu i koliko godina stoje da ni dopis nije otišao. Neće država da ovaj posao okonča, jer svi mešetare, stranački funkcioneri, pa onda za članove stranke, pa za investitore koji su sagradili zgrade pa odustali od ishodovanja upotrebne dozvle, tako da sva infrastruktura ide na teret opštine, odnosno grada. Zašto se dozvolilo da se višestambeni objekti legalizuju, tako što su se vlasnici stanova samoorganizovali, kada investitori postoje i dalje grade. Zašto im se izdaju dozvole ako bila šta imaju u legalizaciji. Ala je ovo teško iskontrolisati i suzbiti. Sramota je šta se u ovoj našoj jadnoj zemlji sve radi. Deset godina ove vlasti i nikad gore nije bilo, a korupcija nikad veća.

  2. jedno veliko bravo za Borisov komentar….korupcija nikada veca a sto se tice legalizacije hahahahaha deda mraz za narod…

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.