Fabrika Energo Zelena u Inđiji, u koju je dosad uloženo više od 21 milion evra, uspešno je implementirala domaći Akord ERP softver. Energo Zelena, jedna od najznačajnijih belgijskih investicija na srpskom tržištu, posluje u skladu sa najstrožim domaćim i EU standardima iz oblasti zaštite životne sredine i bezbednosti.


Procena investitora iz Belgije je da, među poslovnim rešenjima koja se nude na domaćem tržištu, Akord ERP softver predstavlja najbolje rešenje za potpuno integrisanje poslovnih procesa i njihovo jednostavnije i uspešnije sprovođenje. Ovaj informacioni sistem je u odnosu cene i kvaliteta uspeo da prevaziđe najpriznatije svetske softvere, zahvaljujući sveobuhvatnosti i fleksibilnosti.

Proces implementacije Akord ERP-a sproveden je u dve faze. Osim osnovnih robno-materijalnih i računovodstvenih procesa, obračuna ličnih dohodaka i vođenja osnovnih sredstava, koji su implementirani za samo mesec dana, za kompaniju Energo Zelena razvijen je niz funkcionalnosti specifičnih za njihovo poslovanje.

U roku od četiri meseca razvijeni su i implementirani postupci nabavke sirovine, proizvodni postupak obrade sirovine, prodaje gotovih proizvoda kao goriva za proizvodnju energije, postupak transporta sirovine i gotovih proizvoda, kao i održavanja motornih vozila, mašina i ostale opreme koje se koriste u tehnološkom procesu.

– Implementacija poslovnih procesa kroz novi informacioni sistem Akord ERP predstavlja značajan korak u internom organizovanju kompanije i reorganizaciji poslovanja radi njegovog unapređenja. Fleksibilnost programa, jednostavnost korišćenja, lakoća dolaženja do potrebnih podataka, integrisanost kompletnog rešenja, mnogobrojnost i sveobuhvatnost izveštaja, kao i profesionalnost Akord konsultanata, dali su nam potvrdu da smo napravili dobar izbor – rekla je Kristina Miličević, direktor finansijsko-računovodstvenog sektora kompanije Energo Zelena u Inđiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari