Proverite gde glasate: U Novom Sadu povećan broj biračkih mesta, mnogi građani glasaju na drugim lokacijama 1Foto: A. L./Danas

Na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna biće više biračkih mesta nego tokom decembarskog glasanja. Odlukom Gradske izborne komisije u Novom Sadu biće 222 biračka mesta.

Biračko mesto je promenjeno za više od 50.000 građana, ali većina neće morati da odlazi „daleko“, jer su nova biračka mesta otvarana u objektima u kojima se glasalo i do sada, piše 021.rs.

U Gradskoj izbornoj komisiji kažu da je ovo urađeno kako bi se smanjile gužva na pojedinim biračkim mestima koja imaju oko 2.000 birača.

Sa novim izmenama nastavlja se rast broja biračkih mesta u Novom Sadu u proteklih nekoliko godina, tako da će ih u odnosu na prethodne lokalne izbore 2020. godine biti 25 više.

Novih 10 biračkih mesta je uspostavljeno na Podbari, Rokvariji, Detelinari, Petrovaradinu, Telepu, Adicama, odnosno u delovima grada u kojima je zbog izgradnje došlo do povećanja broja stanovnika, što je bio razlog za izmene i u prethodnom periodu.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari