Bez nižih poreza, rast minimalca preko šest odsto neodrživ

Pred sednicu Socioekonomskog saveta nezadovoljni i poslodavci i sindikalci

Ostavite komentar


  1. Minimalac je 53000-54000 hiljada dinara ne 32000 ! Sve je to radnikovo , to mora posladovac da plati , druga je stvar da u ovakvoj drzavi ne funkcionise zrdavstveni sistem i penzioni fond .

  2. Kako jednostavno izjednačiti minimalnu potrošačku korpu sa minimalnom zaradom? Jednostavno izvadite svu luksuznu robu, tipa hleb, mleko i ostali luksuz.

  3. Možete pričati šta god,sindikati su ,,slabi,,jer štite vlast,i samo formalno postoje jer je sistem takav,mada dok je Vučića,njegova nestručna i diskriminatorska reč je zadnja i tačka.Samo se rad radnika ne ceni,država svoje uzme i da na pogrešne ljude,pre svega strance ili stranačke poslodavce,tako da su radnici zadnja rupa na svirali,a upravo oni drže i ovu lošu vlast….pa neka im jer su sami krivi …

  4. Tekst je na strani poslodavaca, a radnici čitaju. Sramota! Znači da minimalac ne treba da je ni 35.000!?

  5. Koliki je porez u Nemačkoj? Kolike su plate u Nemačkoj? Kolike su cene u Nemačkoj? Ako poslodavci u Nemačkoj mogu da daju 5x veće plate, da prodaju proizvode po istoj ili manjoj ceni i da imaju profit, onda poslodavci u Srbiji treba da prestanu sa lažima i da deo kolača koji im radnici zarađuju, podele sa njima. Ukoliko nemaju da plate, onda neka rade sami.

  6. Tebi Ljiljana, Atanackovicu, Sinisi Malom, Vucicu i ostalima tteba dati taj bedni minimalac da zivite od njega, i da krvavo radite kod nabedjenih privatnika.. pa vidite kako je to jadno i tuzno !!
    Sram vas bilo!!
    I ove sindikalce koji sluze drzavi a ne bore se za radnika…

  7. Plate ugovarati u bruto iznosu jer toliko radnik kosta poslodavca. Ne znam zasto se u ovoj zemlji krije koliko iznose doprinosi i namernuto je da se dohodak ugovara u neto iznosu? Radnik mora i treba da zna koliko kosta poslodavca i platu treba dogovarati u bruto iznosu. Ovo uvecanje je nerealno i nije zasvnovano na realnim pokazateljima vec se vestacki namece. Poslodavcima bi morali biti smanjeni porezi i doprinosi na zarade i na taj nacin da se omoguci ovo vestacko uvecanje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.