Bivši studenti duguju preko devet miliona evra

Ministarstvo prosvete neće obračunavati zateznu kamatu za studentske kredite

Ostavite komentar


  1. Ne mogu ni da otplate kad se nisu zaposlili.U vreme kada je nas sin uzeo kredit kamata je bila 12% sto je sramno ,danas su tolike bancine kamate.Drzava je svoje naplatila zelenaski.Uglavnom ga otplacuju roditelji kad i koliko mogu jel mladi ljudi nemaju posao nego rade kad i gde stignu.

  2. Pa kako da otplate kredite kad nisu dobili posao. Država je dužna da ih zaposli pa tek onda da vraćaju kredite. Mnogi studenti su formirali porodicu, dobili decu a nerade. Kako i od čega mogu da vrate kredit?

  3. Lice koje nije zaposleno ne moze vracati kredit, posebno studenti. Ovde je opsta drzavna otimacina od siromasnih i bespomocnih , da bi se davalo Fijatu i ostalim "investitorima".

  4. Glavni problem je ono što ste istakli na kraju teksta. Kada je Unicredit Banka preuzela naplatu kredita niko nije obavestio bivše korisnike studentskih kredita i to u periodu dužem od godinu dana, iako je to bila ne samo zakonska obaveza, već i osnovni red. Tako se ljudima nagomilao dug, pa neki nisu ni počeli da plaćaju, drugima su sve odjedanput islatili roditelji, dok su treći počeli da plaćaju redovno mesečne obaveze. E sada dolazi novi dopis ove banke, gde nas obaveštavaju da će još i zateznu kamatu da nam obračunavaju..kriminal samo takav…

  5. Zavrsila sam prvu godinu sa prosečnom ocenom 9,87 .Posle osnovnih studija i master ,sada sam na doktorskim . Zašto moram da vratim kredit iz prve godine ? Obratila sam se ministarstvu , odbili su moju žalbu..Svaka vlast hoce da naplati svoje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.