Bolnicu u Batajnici plaćamo 2.000 evra po kvadratu (VIDEO)

Ekstremna cena nove kovid bolnice koju hitno gradi Ministarstvo odbrane

Ostavite komentar


  1. Za bolnicu imamo saznanje a za spmenik Stefanu Nemanji i putevima i drugim skupljim objektima ni nagovestaja koliko kostaju. Tako je valjda samo kod nas.

    1. Šta znate za bolnicu? Ako znate recite da li u tu cenu ulazi nameštaj, priključci za kiseonik, još nešto ili ništa od toga. A Šumarca treba pitati ono što ga je Mrkonjić u sučeljavanju pitao, je li ofarbao neki most dok je bio ministar, a ne izgradio puteve i mostove?

      1. Evo ga bot sa instrukcijama Fortressa. Kako ti botu znas sta je Sumarac radio? Jel to stiglo od sefa smene u instrukcijama kako da se napadne ovaj tekst? Smarate botovi ali vam necemo dozvoliti da se rastrcite po ovom portalu.

        1. Al su imali plan. Zaduze Srbija-gas za 70 miliona evra, a onda pare uzme Zorana i da ih Vucicu, koji ih opet.odmah usmeri.za placanje bolnice u Batajnici. Naravno zna se koji patrijota zivi u ovom mestu i kome je trebalo da ide provizija od 40 odsto od pune cene za “ugradnju“, koji ce taj novac proslediti crnogorskoj mafiji.
          Medjutim, neko mocan je to nacuo i stopirao davanje vladinih garancija Srbija-gasu za kredit od tih 70 miliona evra. Naravno i taj kredit je istome bio sumnjiv na pranje para, pa je zajam ukocen. A, medju partnerima u vlasti sevaju varnice.
          Kriminal se u Srbiji sprovodi polujavno i za to niko ne odgovara. I mi tako, sa takvom praksom cemo da udjemo u Eu.Ajde bre.

      2. Pratite samo izvestaje vaseg predsednika stranke. Na zadnjem maltretiranju 24.11., izjavio je da ce izgradnja 2 bolnice kostati 60 miliona eura, a oprema jos 30..I naslov je bio, ukupno 90 miliona eura. Do pre mesec dana je licno izjavljivao da bolnica u Beogradu kosta preko 4 milijarde dinara, Krusevac 2 milijarde, i jos 2 milijarde za opremu u obe bolnice.I sada neko laze??? Bolesnici naprednjacki.

          1. Poštovani Zorane, ne znam na tačno čijeg šefa mislite, ali ovde se radi o parama svih nas, a ne nečijim privatnim sredstvima. Tako da nije isto tražiti da neko od svojih privatnog novca pravi nešto i od osobe koju plaćamo svi mi da našim novcem nešto napravi. Ali vi to veoma dobro znate. Pritom, jako ne nepristojno zavirivati u tuđ novčanik. A ako ćete početi sa tvrdnjom da su te pare ukradene i da to svi znaju, slobodno procesuirajte….u suprotnom, vi nastavite da radite za vašeg šefa, ali gledajte da se ne iznervirate kada pogledate u svoj prazan novčanik i zapitate zašto je to tako….

  2. Kakva smo mi zemlja, ovo je za monti pajtonovce, a ne za realan život, ovi predhidni isto radili a ovi samo nastavili i nikom ništa, e moj narode jadan li si.

    1. I ovi sadašnji su, u stvari, oni bivši samo su 10 puta skuplji pošto su morali da promene člansku kartu.

      1. Ne tako davno predsednik je objavio pocetak borbe protiv mafije jel i ovo spada u tu borbu ili je samo bacanje prasine u oci.

  3. Kad se setim da sam bivšeg, sada pokojnog, gradonačelnika Bgd zavitlavao zbog nadimka 10%….

    1. Ne naziva se – jeste. Bruka za buduce generacije. Tek ce nam se smejati razvijen svet kome kao tezimo.

  4. U ceni je i oprema, ali kakva god da je, ugradnja u izgradnji bolnice u Batajnici je bar 800 eur po kvm.

  5. Stanovi za pripadnike policije, bia i vojske 350 evra a cena ove bolnice 2000m2. Lopovluk i ugradnja, korupcijs samo takva.

  6. Polovinom 90-tih godina iz usta generala Petra Gracanina cuo sam da je gradjevinski deo VMA (znaci bez opremanja) kostao 340 maraka po kvadratu….Investitor je bilo Ministarstvo odbrane, u vreme gradnju tadasnji SSNO…Uporedite ove dve cene, a zgrada MA jos stoji i sluzi svojoj nameni….

      1. Da nisi glup ne bi ni bio bot. Uspećeš u stranci , vidim te kao direktora u nekoj firmi za par godina . Samo tako nastavi , takvi im trebaju.

  7. Ma, neeeee, nema tu korupcije ni ugradnje, to se ovi napredni samo ponašaju prema pravilima tržišta: kad je za nečim velika potražnja, onda tome raste cena, zar ne?
    A kad će biti veća potražnja za bolnicom nego u vreme pandemije? Molim lepo. Tišina tamo i plaćaj!

  8. Kovid-rigips. Dobre pristupne saobraćajnice, a može se ući i kroz zid u slučaju hitnosti.

  9. Profesionalna devijacija kod pranja novca je zatvor. Kada bi znali da ih ceka kazna, verovatno bi razmislili sta peru. Ali! Posto bi i buduca vlast radila, ili je vec radila isto.. kazne ne sme biti, kaznu placa narod. Svi postavljeni direktori su obicne pralje bez iskustva u svom poslu. Lobirani debili bez obraza.

    1. Ma svi ste u pravu koji k…. Nam treba bolnica a autoputevi da ne pričamo. Nabijte maske na njuške i prestanite da sere.e

  10. Posto prodaste Beogradjanku i Sava centar po metru kvadratnom?
    Mafija. ogrezla u kriminalu i lopovluku
    Da li ce te pare od prodaje ULOZITI U GRADNJU BOLNICE ili nas zaduzujete u milijardama ?
    Ne radite vi nista za NARD,VEC ZA SVOJE DZEPOVE.
    Racun ZA RESPIRATORE NA STO?

  11. Srbi imaju jednu veoma mudru izreku: „nekome rat, nekome brat“, iliti prevedeno na tekuću situaciju, „nekome epidemija, nekome prilika za (masnu) zaradu“.
    Govorim tečno engleski i francuski i ni u jednom od ta dva zaista bogata jezika nisam našao ništa ni blizu ovome, što dokazuje koliko Srbi imaju bogato vekovno iskustvo sa svojim muljatorima, lopurdama, lešinarima i profiterima u vremenima velikih nesreća i nevolja!

  12. Ajde ne s…više vi kojima sve smeta… Nikako nisam za ovu vlast al kako se niko ne buni za cenu kvadrata stanova….

  13. Ajde “ hrabri “ novinari , sa pinka ili tv – a sa nacionalnim frenkvencijama sa kojih se 80 % gradjana informise , kada iduci put budete u obilasku nove “ Konrad 19 ( $n$ izraz ) “ bolnice u Batajnici , kao ukras ili pratnja , postavite “ nasem Aci “ to neprijatno pitanje o duplo vecoj ceni ( ili mozda i vise puta vecoj ceni ) ali pre nego sto “ nas Aca “ pocne da se “ dere “ na nas ( u 11 sati nocu ) ili svadja sa zamisljenim politickim neistomisljenicima a mozda i pre hvaljenja da smo najbolji ( lideri ) u svetu ( pa i sire ) u svemu ( BDP , devizne rezerve , fantastican rast srednjih penzija i srednjih plata , fantastican “ duznicki “ rejting , licno prijateljstvo sa J . Biden – om ili da se video sa onim Trump – om samo na dva minuta td i td . . . ) . . . ako to uradite ja placam “ Novogodisnju jelku “ na Vesicevom Trgu sa vise puta okrenutim kockicama . . .

  14. Lepo čovek kaže da je Ministarstvo odbrane ivođač,a da je njegova firma podizvođač,što se onda čudite kolika je cena?I od kada Ministarstvo može biti izvođač radova?

  15. Mito / korupcija, ništa novo, počelo je davno ’70-ih koliko se sećam, razne GG firme, afere BG-inženjering ………(kad ponovo budu reprizirali kamiondžije i tamo ima epizode vezane za korupciju ’70-e) ’80-ih pričalo se da je lova za izgradnju sava-centra obezbeđena iz PIO fonda? ko zna? nikada nije vraćena.
    ’90-ih se nastavilo uz blagslov sps-a, srs-a, spo-a, jula,…. do danas jao nama ništa se nije promenilo! Ni jedna vlast nije bila niti će biti imuna na korupciju posebno ova koju čine razno/razni bezmozgaći, primitivci, neotesani bilmezi i bilmezkinje, anonimusi i protuve bez korena vaspitanja i škole, do juče nije imao pas za šta da ih ujede a danas se bahate i pevaju ode zvončici, žalosno ali to je tako. Gore spomenuti mrka (sa sps-om pobedio nato) „pravio je posle bombardovanja kuće po srbiji pa je „stručnjak“ zbog „pre roka“ po zimi lepio parket na još mokre košuljice“ (posle slikanja parket je menjan) ??!!! Takvih primera je na milione. Danas su se u opštu pljačku, korupciju i kriminal uključili pored notara, izvršitelja (utrivača) i upravnici zgrada skupa sa sns-kapoima kojih ima u svakoj zgradi (jedan ili više njih) na njihov obraz. Srećno nam bilo, mašala neka im služi na čast.

  16. Iz Batajnice sam i mogu da kažem da je bolnica građena uz velike napore u tri smene po svim vremenskim uslovima i da izgleda odlično. O čemu pričate, 2000 EUR po kvadratu, pa to je pulmološka klinika za najteže bolesnike. Stanove plaćate više od 2000 EUR, vi koji imate i koji pljujete. Strašno, kakav tekst. Neće tu bolnicu niko odneti ona ostaje Srbiji.

  17. Šta napisaste, da kilometar autoputa u Šurčinskoj ravnici košta od 13 do 15 miliona evra- i to bez tunela, većih postova i slično? Pa tu se i iz aviona vidi da se pojedinci bogate krađom narodnih para! Kako može da se u Nemačkoj gde građevinski radnici sa terenskim dodacima koštaju oko 4000 evra bruto mesečno po čoveku, uključujući i doprinose, klilometar sličnog autoputa košta koliko i u Srbiji gde radnici rade za 600-do 800 evra mesečno, takođe sa doprinosima- ako doprinose poslodavac zaista uplaćuje? Osim toga za pomenutu nemačku cenu su autoputevi kod njih daleko kvalitetniji i ne puca kolovoz već za nekoliko nedelja uz bar 6 ili 7 puta veću frekvenciju saobraćaja nego u Srbiji. Nadam se da će Bog najzad opametiti Srbe da na dolazećim izborima, ako ih uopšte bude bilo, najzad najure ove mafijaše sa vlasti. Naravno uz želju da se ponovo ne obistini srpska izreka „sjahao Murta da uzlaše Kurta“. I da se dosadašnjim pljačkašima oduzme sva imovina a oni završe u Zabeli za dugi niz godina!

  18. Sta se vas tice koliko sta kosta. Pa i da znate ne mozete nista da izmenite jer ne postoje mehanizmi pravne drzave za to. To je jedno a drugo niste znali ni u vreme p0ropale komunisticke Jugoslavije i takozvanog Tita koliko kostaju njegova putovanja oko sveta niti njegovi spomenici i vile na svakom koraku propale zemlje , niste smeli ni da pitate za tako nesto .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.