Borović (NS): Ekspo je projekat za bankrot 1Foto: N1

Međunarodna izložba Ekspo 2027 je projekat za bankrot i zabijanje poslednjeg eksera u kovčeg dužničkog ropstva Srbije, ocenio je danas potpredsednik Narodne stranke Borislav Borović.

„Ekspo u Beogradu koštaće 18 milijardi evra iz kredita i biće održan na 250.000 kvadratnih metara, a posle Beograda, ta izložba će biti održana u Rijadu u Saudijskoj Arabiji i koštaće 7,8 milijardi evra na šest miliona kvadratnih metara, dok će Olimpijske igre u Parizu koštati osam milijardi evra“, rekao je Borović zrenjaninskoj televiziji KTV.

On je naveo da je usvojen je poseban zakon (lex specialis) za Ekspo, „koji je suspendovao javne nabavke i konkurenciju“, ocenivši kako to „znači da vlast može da troši pare kako god hoće“.

„Sve saobraćajnice i drugi objekti koji će biti građeni u okviru projekta Ekspo potpadaće pod tajnost ugovaranja“, rekao je Borović, navodeći da „Srbija dugove vraća uzimanjem novih“.

„Zato preti opasnost da poverioci, kada više ne bude moguće novo zaduživanje , zatraže EPS i sve vredno, uključujući i delove državne teritorije“, istakla je Borovićevu ocenu u saopštenju Narodna stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari