Brnabić: Deonice Transbalkanskog koridora tri meseca pre roka 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas prilikom zvaničnog puštanja u rad deonice Transbalkanskog koridora za prenos električne energije od Pančeva do Rešica, u Rumuniji da joj je drago što je ova deonica urađena tri meseca pre roka.

„Važno je završavati projekte, važno je završavati ih u roku, a još je bolje da ih završite pre roka“, rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila što su nadležni u ovaj važan projekat uključili domaće kompanije i domaću infrastrukturu i okarakterisala ga kao „energetski auto-put“.

„Kao što gradimo putnu i železničku infrastrukturu, kao što gradimo Koridor 10 i Koridor 11, kao što planiramo Moravski i Železnički koridor tako je EMS danas pustio u rad auto-put između Pančeva i Rešice, između Srbije i Rumunije, najkvalitetniji auto-put koji može da postoji u današnjoj svetskoj energetici“, rekla je Brnabić u Akcionarskom društvu „Elektromreža Srbije“.

Brnabić je rekla i da je u sredu uveče Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda usvojio osmu i finalnu reviziju aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom.

„Time smo mi uspešno završili naš trogodišnji aranžman iz predostrožnosti sa MMF i time je Srbija pokazala da je stabilan i ozbiljan partner i u najtežim okolnostima“, rekla je Brnabić

Brnabić je rekla i da je prema izveštaju Narodne banke Srbije neto priliv stranih direktnih investicija u prvih deset meseci 2017. godine dostigao skoro dve milijarde evra, odnosno 1.994.000.000 evra, što je za 26,4 odsto više od istog perioda u 2016. godini.

„U ovom trenutku pregovaramo sa pedesetak kredibilnih stranih investitora koji su zainteresovani za Srbiju.Nadam se da ćemo jedan deo tih ugovora potpisati već u prvom kvartalu 2018. godine.To je potencijal za 27.000 novih radnih mesta“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari