Brnabić: Javni dug Srbije pao na 48,2 odsto BDP-a

Ostavite komentar


    1. Još kada bi bila istinita i mene bi radovala. Zna se da iza izračuna svake statistike stoji određena formula. Sa upotrebom formule izračuna priređuješ statističke i druge podatke sebi u prid. Gospođa, gospođica ili šta je već neka to obesi mačku o rep.

  1. Jedini kriterijum koji priznajem je smanjenje totalnog duga u apsolutnom iznosu. Ovi procenti koji zavise od kursa valuta u kojima je Srbija zaduzena ne znace nista.

  2. po njenoj ili bolje da kazem njegovoj statistici za 6 meseci ce ceo svet da nama duguje . statistika nasa dika sto pozelim to naslika.

  3. Javni dug 2012. je iznosio 12 milijardi USD i 50% BDP-a.Premijer Srbije od 2013. je uspeo da ga poveća na 20 milijardi USD i 78% BDP-a.Osim što ste povećali PDV,akcize,poreze,cene registracije vozila,struje,kućne hemije i sredstava za ličnu higijenu,prehrambene proizvode,najskuplje gorivo u Evropi…Zadužili ste državu kreditima od Rusije,Kine,Azerbejdžana,Emirata gde oni uzimaju kamate i njihove firme izvode radove,koriste svoje radnike i repromaterijale.Tih desetak milijardi USD ne ulaze u javni dug!!!I u čemu je vaš uspeh ako je stanje gore nego kada ste zajahali na vlast?

    1. Oni govore u svoje ime, njima je bolje. Puno im je bolje i u dzepu i u slamarici i u banci. Ne misle na nas, na narod.

  4. To je tačno koliko i najjeftinija struja u regionu.prikazujete osnovnu cenu struje a one lopovske dodatke koji su još 70% računa niko ne vidi.Kaži ti da smo dužni 27.000 000 000 $,a da ste došli na 14-15 milijardi,objasni 13 milijardi minusa,nezaposlenost rekordna,overavate zdravstvene bez prijave na zavod za zapošljavanje,ko je lud da se tamo cima i tako krediti se prikazuju kao uspeh a sve poskupelo duplo i više od kad nam je vrag zaseo na prag.

  5. Ova osoba je na pocetku mandata jos i razmisljala o neistomisljenicima i bar se zanimala za njih a sada vec samo vadi neke ko bajagi pozitivne informacije i prodaje maglu! Najzaduzeniji smo zbog silnih kredita za infrastrukturu i to sve stranci sprovode pa cak i radove, sto rece Gorski!

  6. Nisam ekonomista po struci i možda razmiščljam kao mali Đokica, ali ja ovu njenu priču shvatam ovako:
    – Nije rekla „javni dug Srbije pao za xy%“ nego „javni dug Srbije pao na 48,2% BDP“. Da, pa? To može da znači jednu od dve stvari: ili se javni dug smnajio (što bi stvarno bilo čudo), ili BDP (malo) raste, što nije loše, ali nije ni ništa posebno.
    To je kao da ja dugujem 100 dinara, a ovaj mesec zaradim 200. Moj dug je 50% od zarade, ili pola zarade mi ide na dug.
    – Pošto mi je zarada mala i nedovoljna za život, potrošim svih 200 dinara. I dalje imam dug od 100. Sledeći mesec zaradim malo više od 200, dug mi je malo manje od 50% zarade, ali i dalje ne otplaćujem dug. Tačno je da sam malo više zaradio, ali i dalje vučem dug koji mi strašno opterećuje zaradu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.