Brnabić: Kineze zanima Ikarbus

Ostavite komentar


  1. Privatizacija treba i dalje da se sprovodi ali to ne znači da su državne investicije jedino vezane za izgradnju autoputeva,ljudi u državi trebaju da stvore 5 godišnji plan razvoja privrede i da ga sprovede u delo.Državna privreda treba da se zasniva na izgradnji hidro i termo elektrana u državnom vlasništvu jer postoje resursi za proizvodnju el.energije i za izvoz,takođe potrebno je osigurati poljoprivrednu proizvodnju sa stočarstvom zaštiti robne proizvode sa geografskim poreklom i odrediti strateški subvencije za otkup svih deficitarnih poljoprivrednih proizvoda za koje postoji siguran plasman na domaćem i inostranom tržištu,srbija ima najveću fabriku pod otvorenim nebom sa naj večim brojem građana koji rade u poljoprivredi,čak je i glavni grad Beograd na 70% poljoprivrednog zemljišta,sa podrškom države u kontroli otkupnih cena i sa subvencijama u gorivu i veštačkom đubrivu država bi se samo od ta dva resursa u kontinuitetu razvijala sa sigurnim rastom BDP i povećanjem minimalne cene rada po satu,resursi postoje,radna snaga postoji,jedino izgleda niko nema privrednog razvoja sa 5 godišnjim i 10 godišnjim planom razvoja,ovako se sve zasniva na ARANŽMANIMA SA MMF, PRIVLAČENJEM KINEZA ZA KUPOVINU ZASTARELIH FABRIKA I GLEDANJE U NEBO DA LI ČE BITI SUŠE,KIŠE,ILI MRAZA,ili poplava,to je ekonomsko finansijska sramota,da je država u isto vreme monopolista nad prirodnim resursima a da u isto vreme ne eksploatiše svoje resurse ni ti ih drugome daje,tu nema tržišne ekonomije,to je centralističko privlačenje investicija na nivou agencije za promet investicija,to je neodgovorna ekonomsko finansijska politika.

  2. da li gdjica. Brnabic zna da je u Ikarbusu vec Merzedes Benz…radi prototip koji nikako da izadje na beogradske ulice…!? Treba li snimak ili stenogram iz kruga fabrike!!??Morate se konsultovati sa bivsim premijerom pre nego…

  3. Pa zar pre par godina nije Mercedes ušao u Ikarbus? Ne vetri svima sećanje za 2 dana. Koga vi to folirate.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 6

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.