Brnabić sa italijanskim privrednicima o poslovanju i investicijama 1Foto: Vlada Srbije (srb.gov.rs)

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Konfindustrije Srbije Patricijom Dei Tosom o poslovanju italijanskih kompanija i poslovnoj klimi u Srbiji, o novim ulaganjima i proširivanju investicija.

Brnabić je ukazala na izuzetno dobre bilateralne odnose i navela da je u izazovnim vremenima od izuzetnog značaja obezbeđivanje novih investicija ili proširivanje postojećih, saopštila je Vlada Srbije.

Poručila je da je Vlada Srbije spremna da u potpunosti izađe u susret kompanijama iz Italije koje već posluju u Srbiji, ali i potencijalnim investitorima.

Navela je da im u obezbeđivanju najboljih uslova za poslovanje u ovom delu Evrope stoje na raspolaganju, uz Vladu Srbije, i Razvojna agencija i Privredna komora (PKS).

Naglasila je da će svi problemi sa kojima se susreću kompanije iz Kofindustrije biti rešavani u hodu, a da je PKS adresa kojoj mogu da se obrate.

Predstavnici Konfindustrije Srbije i Konfindustrije Italije preneli su premijerki da je Srbija, bez obzira na teška vremena, pouzdan partner u obezbeđivanju sigurnih i pouzdanih uslova poslovanja, uz obostrano poštovanje, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor „Iwis“ kompanije Lučano Maser naglasio je da Srbija ima najbolju poslovnu klimu u okruženju i najavio višemilionsku investiciju u Kanjiži, otvaranje novog pogona krajem godine.

Predstavništvo Konfederacije italijanske industrije u Srbiji osnovano je 2012. i danas okuplja 160 renomiranih italijanskih kompanija.

Veoma je značajan činilac u jačanju privrednih i društvenih veza između dveju zemalja.

Konfindustrija Srbija je vrlo aktivna na planu pokretanja ili podrške inicijativama privredne saradnje i svojim članovima pruža operativnu podršku u ostvarivanju saradnje sa srpskim poslovnim partnerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.