Brnabić: Slučaj Ling Long će se rešavati "bez pompe i politizacije" 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u ovom trenutku sve institucije rade svoj posao povodom afere s vijetnamskim radnicima angažovanim na izgradnji fabrike guma Ling Long u Zrenjaninu i će se taj slučaj rešavati da se pokaže svima kako u Srbiji zakon mora da se poštuje, ali i da se zaštiti investicioni privredni ambijent.

Brnabić je novinarima u Vladi Srbije rekla da će se taj slučaj rešavati „bez pompe i politizacije“.

Inspekcija rada radi svoj posao, na terenu su bili i predstavnici MUP Srbije, nezavisne institucije poput Zaštitnika građana, a ja sam zamolila da se organizuje sastanak sa predstavnicima kompanije Ling Long da, ako postoje problemi, rešimo, bez pompe da vidimo šta se dešava da to rešimo, rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da radnici, odakle god da su, moraju da budu zaštićeni po zakonu.

Ne bih odgovornost prebacivala na LingLong, videću sa njima, da ovo raščistimo, poručila je Brnabić i najavila da će tim povodom održati sastanak sa nadležnim ministarstvima.

Brnabić je naglasila da to „važno pitanje ljudskih i radničkih prava ne treba politizovati“.

Ona je rekla da je Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, koji su ocenili da je premijerka u vezi slučajem u Zrenjaninu pokazala totalno neznanje i da nije dorasla funkciji koju obavlja, ne mogu uvrediti jer je reč o „Đilasovom sindikatu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari