Brnabić: Više nismo zemlja jeftine radne snage

Ostavite komentar


  1. Strašno me nervirate, ne zato što stvarno loše živim, već zato što me stalno ubeđujete da živim kvalitetno i nikad bolje. Sram vas bilo, tretirate nas kao stoku.

    1. Jeftinu radnu snagu su oni napravili,a kako!? Pa tako što je 40% klinaca funkcionalno nepismeno,i šta će da radi onaj koji pročitano ne zna da interpretira; pa radiće za 200 evra glasaće za koga mu kažu,gledaće svek kroz pink naočare…a još će biti zadovoljan!!!! Iskreno ,biti nepismen u 21.veku i zaslužuje biti bedno plaćen,ne više od 200-300 evra!!!

    2. Hteo sam da napišem komentar, ali vidim da ste Vi već sve rekli. Generalno konetari koji počinju sa „Strašno me nervirate“ imaju neku šansu da budu istiniti.

    3. Zaista tako. Usput, slavna premijerka pomenu da je Srbija privukla 3,5 milijardi evra investicija, ali neće, istine radi, da kaže da najdirektnije strane investicije u vrednosti preko 4,5 milijardi evra godišnje (proverljiv podatak u Narodnoj banci RS) pristiže od „dragih naših“ iz inostranstva koje šalju svojima u zemlji – a što ne reći – da bi preživeli ili sastavljali kraj s krajem. Ova cifra se odnosi na doznake koje se evidentiraju i idu zvaničnim kanalima, a finansijski stručnjaci procenjuju (važi za sve godine i unazad) da nezvaničnim, različitim kanalima i prilikom dolaska naših gastarbajtera na godišnje odmore, za praznike i drugim povodima isti u kešu ostave svojoj majčici državi bar još 50% od gornje cifre. Može li se zamisliti šta se desilo kada ovih para nebi bilo ili kada bi „dragi naši“ malo ‘zavrnuli slavine’? A, o tretmanu tih „dragih naših“ od strane matice nekom drugom prilikom.

  2. Hahahahaha jel ovo neka šala šala ili se „premijer“kao i obično sprda sa gradjanima,90% novootvorenih fabrika sa koima se vlast hvali nisu fabrike nego logori u koima se naš jadan i gladan narod izrabljuje za 200 evra mesečno a pritom nemaju nikakva ljudska prava i moraju da nose pelene,samo što to nema gde da se vidi kada su nam svi mediji okupirani od strane SNS sektaša!!!

    1. Ko prima 300 evra u Srbiji smatra se dobro plaćenim. U fabrikama (motalicama kablova) je to mislena imenica.

  3. Nismo nismo, nego najjeftinije radne snage u evropi. Zašto strane firme hrle ovde, zbo dobrog kajmaka ili masnog profita nad najjeftinijim radnicima u ovom delu sveta.

  4. Nema više besplatnog roblja za strane investitore, samo jeftinih motača kablova sa radnim integritetom.

  5. Sad smo zemlja najjeftinije radne snage. Ni izbeglice iz Azije i Afrike neće da ostanu kod nas

  6. Ana, kraljica stand-up komedije, ne posustaje! Kostim, pojava, mimika, tekst koji izgovara…urnebesno!

  7. haha pa ovo je neverovatna izjava, podigli su platu možda ? koliko nominalno ? 10 eura ? pa nas to ne čini jeftinom radnom snagom više ? haha pa to je džeparac dnevni nekog osnovnoškolca bilo gde tamo negde haha, neverovatno

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.