Bugarska i mađarska zabrana bi Srbiju ostavila bez gasa

Da li postoji mogućnost da zemlje EU zaustave transport ruskog "plavog energenta" ako im Moskva to bude plaćala u rubljama?

Ostavite komentar


  1. Ne postoji ni jedan ekonomski razlog da Madjarska i/ili Bugarska obustave protok gasa ako im Rusija tranzitnu taksu bude plaćala u rubljima, ako se odluče za to, to će biti isključivo politička odluka! Zašto? Vrlo prost razlog, i Madjarska i Bugarska kupuju gas iza svoje potrebe čija vrednost daleko prevazilazi iznos tranzitnih taksi i deo tog gasa mogu da plate tim istim rubljama koje im Rusija bude uplatila za tranzid gasa dalje i jednostavno Rusija to ne može da odbije, jednostavno nije u situaciji jer ako sa jedne strane insistira da svoje obaveze plaća svojom nacionalnom valutom onda ne može da odbiju tu istu svoju sopstvenu valutu u plaćanjima prema njoj.

  2. Ако Бугарска и Мађарска одбију да нама испоручују гас онда ће се морати да нам плате огромне износе у виду казни због неиспуњавања уговора.

  3. U vanrednim situacijama ,se preduzimaju vanredne pa i ekstremne mere..kad Rusija raketira obdaniste,bolnice,pozorista..takve varvarske poteze treba kazniti..i tu ce biti i kolatelarne stete..

  4. Bugari imaju alternativu,samo to ce u bliskoj buducnisti skupo da ih kosta. Madjari je nemaju,motmraju gas da uvize is Rusuje ! E sada se radi o tome koliko nam je Rusija zahvalna za podrsku i koliko su nam stvarno prijatelji. Oni mogu da uslove Madjarsku za isporuku gasa da moraju nam da isporucuju potrebne kolicine ili nema ni njima.

  5. Citizen. Varvarske poteze treba kazniti. Da li će EU uvesti sankcije Americi zbog varvarskih invazija na Bliskom istoku?

  6. Moze da odustane sutra od kupovine ali mora da plati ugovorene kolicine i nemoze da blokira tranzit! Tako kaze ugovor po kom dobijaju gas. Ako ne vazi ugovor,to je dodatni argument za Ruse. Neka objasne Bugari i Madjari Nemcima zasto nemaju gas.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.