Čadež: Nastaviti proizvodnju u Fijatu

Ostavite komentar


  1. Zašto nepozva gazde na razgovor sa radnicima (sindikatom) pa bi oni već tražili način. Očigledno je svim predstavnicima naše "države" (i PK je politička bratija) važnije da se dodvoravaju onom ko ih kupuje za siću a radnici, ma neka crnu ionako ih ima na birou koliko hoćeš, u rezervi. A koliko je Fijat konkurentan na tržištu vidi se jer su sa tri sišli na dve smene ali ne zbog kvaliteta već zbog prevelike, neodgovarajuće, cene gotovog proizvoda iako imaju najjeftiniju radnu snagu, struju i sl. impute u ceni. Ali zinulo im du.. za još.

  2. Umesto da stane na stranu potlacenog naroda, drzava koja je i sama 33% suvlasnik u fabrici, nemusto apeluje na neko virtuelno nalazenje resenja… time jasno iskazuje svoj stav o tome koga podrzava u ovom sporu. Umesto sopstveni narod, podrzace stranu kompaniju da izrabljuje ljude. Malo im je bilo subvencija, oslobadjanja placanja poreza i doprinosa, nego bi hteli jos da ucare preko grbace radnika.

  3. Svi kooperanti na kolektivni godisnji odmor, mada se ovim zabarima kolko vidim ne zuri u pregovore, evropsko dugogodisnje iskustvo…

  4. izborite se za uslove radnicima kad dovodite ““strane““ investitore , pa neće biti zastoja.
    a ako hoćete robove za ““strane““ investitore onda očekijte štrajkove tj kupite se i nosite….

  5. Sta drugo nego dici ustanak na strane eksplatatore i ove domace dahije… Sramota dokle smo stigli, hoce i ovo malo ponosa da nam zgaze… a onda lanci i u roblje …

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.