Cene niže od tržišnih najava privatizacije EPS-a?

Elektroprivreda Srbije navodno zbog dampinških cena gubi 90 miliona evra godišnje

Ostavite komentar


  1. U zemljama EU nema reketa kao kod EPS -a, naime ako ne potrošite niti jedan kw tj. ako je potrosnja jednaka nuli / 0 /, ništa se ne plaća a ovde EPS uzima pare na brojilo odnosno pausal koji iznosi skoro 1000 dinara. Janjičari gori od Turaka Osmanlija.

  2. EPS se već godinama uništava da bi se što lakše privatizovala. Na čelu je već godinama KV mesar sa diplomom sega-mega fakulteta koji ne uspunjava ni jedan od uslova za mesto generalnog direktora EPS-a. EPS uvozi struju kada je najskuplja a izvozi kada je najjeftinija a sve zbog toga da bi se što više napunili džepovi tajkuna koji se bave tim biznisom. Zbog toga se enormno prazne akumulacije hidrocentrala. Ne piše nam se ni malo dobro ni zbog mini hidroelektrana na čiju izgradnju ima ekskluzivno pravo Njegov kum.

  3. Sva dok EPS ima 1500 inženjera sa platama 150000 dinara a mreža pri tansportu energije gubi više od 10% energije zbog lože distributivne mreže ne piše mu se dobro.

  4. Menadznent u EPS je partijski, posto je postavljen da obavlja zadatke za SNS. To znaci da se zaposljavaju partijski kadrovi, oni koji nisu da se regretuju kao novi clanovi, d se uredno ide na partijske skupove. Ono sto je vazno, ugovaraju se poslovi sa privatnim firmama koje su u vezi sa Partijom i tako se obezbedjuje njeno finansiranjeSudeci prema visini ulaganja, jede se amortizacija, o cemu je vise puta pisao Fiskalni savet. Tako da o privtizaciji nema ni reci, posto je ovo zlatna koka kako za obezbedjivanje glasaca, tako i za finansiranje Partije.

  5. Greju vodu Vucic i kum mu Nikola…da osure EPS i zavale ga..prodaju uz masnu proviziju..Obzirim sa su EMS kroz AD transformaciju vec spremili uz niz nezakonitih radnji za isto a u toku je isti scenario za JP TRANSNAFTU..te NIS poklonjen Rusima sa sve SRBIJAGASOM..Srbija pada u energetski kolaps i totalnu propast..To ni Milosevicu ni svima do Vucica nije palo na pamet da rade..a radili su svakojake prevare i gluposti od 1990 do 2012..Aferim Srbijo

    1. Pa Milosevic nije radio to, jer do 2006. nisu postojali uslovi za privatizaciju EPS. Ali, rade i dovrsavaju clanovi PORODICE istog tog Milosevica. Tako da slobodno GRADJANI MOGU DA OTVORE SVOJE OCI. Dozvoljeno je istini pogledati u oci i videti da su nam sva zla naneli nasi ljudi, koji su zloupotrebili, vlast drzavuu, narodni kapital, da bi nas vratili u kameno doba, a sebe stavili rame uz rame sa zapadnim bogatasima. To se u krivicnom zakoniku zove ZLOUPOTREBA POVERENJA RADI NEZAKONITOG STICANJA NEZAKONITE DOBITI. Ali, dzaba mi sud nemamo, ni sudije, vec samo LAZ, LAZ, I LAZ. Sve dok budemo verovali u laz, pricacemo kako su za nase nevolje krivi drugi, stranci, a ne oni koji su obavljali vlast u poslednjih tridesetak godina Dok su tako gradjani lakoverni, ovi sto su na vlasti sada nemaju brigu da rasprodaju nasu imovinu.A, koliko cujem EPS su vec prodali, samo veliki vodja AV izgleda nije mogao da nam saopsti, valjda zbog bolesti.

  6. Ako EPS prodaje 1MWh za 52 evra na regionalnom tržištu, kada se pretvori u Kwh iznosi 0,000052 evra za 1KWh, a za domaćinstvo cena 1KWh je u proseku 0,05 evra, ispada da je 1000 puta veća koju EPS prodaje domaćinstvu. Koliki su troškovi distrbucije električne energije?

  7. Pogledajte kako je bilo u Boliviji kada su privatizovali vodovod i ostale strateške firme. Cene su skočile i po 10x! Ovo je teška izdaja ako se privatizuje EPS, a te izdajnike treba strpati u zatvore i zabraniti im dalje bavljenje politikom!

    1. EPS trenutno pravi enormne gubitke i obara BDP države.Ako se tako nastavi i ne restrukturiranju se sledi apsolutni krah države.Često o tome upozorava i fiskalni savet, ali niko ih ne čuje.

  8. Vucic&Co nastoje po svaku cenu da ostanu na vlasti dok ne privatizuju EPS. Za to su pripremili nesto opljackanog novca koji ce pokusati da prikazu kao strano ulaganje. Kolubarci i ostali radnici EPS, znajte da cete uskoro ostati bez posla i bez ikakvih akcija. Ovi ce vas sahraniti, zajedno sa svima nama u Srbiji. Jer ko bi drzao pecenjarskog pomocnika za direktora najvaznijeg preduzeca u Srbiji, ako ne zeli da za dzeparac ,,otkupi“ preduzece koje su stvarale generacije Srba. Ko bi trpeo direktora koji nakon veoma vlazne zime ima prazna akumulacionih jezera, ako nemaju u vidu dolazecu pljacku.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.