Da li će država Vansiju plaćati penale zbog zatvorenog aerodroma?

Budući da Vlada nije ispunila obećanje i objavila koncesioni ugovor ostaje rizik da se Srbija obavezala da pokrije troškove u slučaju pada prometa na "Nikoli Tesli"

Ostavite komentar


  1. Tako moze u ovoj drzavi u kojoj nikada nije izvrsen popis drustvenog i drzavnog kapitala.
    Po zakonu sve sto se prodaje u ovoj drzavi je imovina svakog od nas pojedinacno. Zbog cega nikome od nas nije nista nikada placeno ? Jedan od najstarijih pravnih instituta je institut samopomoci. Kada drzava cuti, pravi se nezainteresocano za prava gradjana iako u se obligacionim odnosima podrazumeva : 161 stav.1 i stav 2 i 172 tacka 2 da kada drzava “ ne moze “ da nam pomogne u ostvarivanju zastite nasih prava – trazimo ih sami. Niko nije imao pravo da nam uzme slobodu ( policijski cas ), drzava i bilo ko drugi ne sme da nam uzurpora nasa stecena prava.
    Vlast bez prestanka krsi Ustav.
    Vlast za koju je glasalo 1.764.000 nepostojecih glasova sto znaci da je nelegitimno izabrana. To ce se brzo dokazati pa Ustavni sud moze sve ugovore koje je sacinila neligimno izabrana vlast proglasiti nistavim i vratiti sve na prvobitno. Mozda u novim prodajama zajednicke imovine koja nam je nezakonito oduzeta pomocu nove vlasti i mi dobijemo svoj deo.
    Pukle su nase cementare ( koje su odlicno zaradjivale ) , banke , preduzeca i strateski vazna da bi pri tom politicari konstantno primali mito.
    Posle 03.06.20. doci ce do promena u celom sveti pa i kod nas.

  2. Mozemo samo nagadjati, posto je ugovor nedostupan javnosti. Imajuci u vidu nedovoljnu strucnost ekipe na vlasti, sigurno ce nas nesto kostati. Ono sto je takodje sigurno je da ce nas kostati nerad aerodroma u Nisu, koji je preuzet od strane Drzave da ne bi konkurisao beogradskom i radio je uz pomoc subvencionisanih letova. Najveca glupost je napravljena. sa aerodromom u Kraljevu koji je od pocetka rada bez putnika i sluzi samo za zbrinjavanje partijskih clanova. Kada se sve sabere, gotovo je izvesno da je protracena zakupnina data za 25 godina zakupa beogradskog aerodrome, A verovatno i nesto vise od toga…

  3. Da li je neko iz ove diletantske vlasti nekad cuo za pojam visa sila? Tako to biva kad se drzava sluzi narodnim novcem i zavlaci ruku u budzet poreskih obveznika a krije racun koji dolazi na naplatu! To nema u normalnom svetu

  4. Ako ćemo sledeće godine imati najveći privredni rast u EU, i treba da platimo, jer ćemo biti bogati!

  5. Mislim da u slučaju više sile i ako u ugovoru stoji nadoknada štete za pad prometa na aerodromu neće moći da se primeni. A’l ovi „naši“ korumpirani, ko zna šta će sve da urade…

  6. Najveci problem je sto je u Srbiji sve, pa i privreda, u funkciji politicke propagande. Prodali smo NIS u bescenje, usli u ugovor sa Etihadom koji Srbiji nije doneo nikakvu korist, naprotiv, osim vlasti za politicku propagandu o velikim uspesima, itd,itd. Sve se krije, sve su tajne, Velikog Vodju nista nesmes da pitas a da te propaganda masinerija ne nazove izdajnikom, nema toga iz bivse Yu sa kojim smo u dobrim odnosima. Postoje definitivno dve Srbije, jedna je ona koju nam servira vlast, virtualna i ona koju gledamo svakoga dana, a koja tako zlokobno lici na Severnu Koreju.

  7. Videcemo u zavrsnom racunu za aerodrom pocetkom sledece godine, ako i to ne bude proglaseno poslovnom tajnom.

  8. A da li je drzava odlicno prosla sto je na vreme zavalila aerodrom za dobre pare, pre nego sto su pale cene zbog pandemije?

    1. Jos ne znamo koliko i da li ce ce Drzava morati pokriti gubitak zakupca. Sigurno je da je zbog tog zakupa stvoren gubitak u Nisu koji pokriva Drzava, A vrhunac budalastine je uredjenje aerodrome u Kraljevu, za sta je placeno mnogo, a ima i tekuce gubitke, i posluzio je samo za svecano otvaranje. Tako da je po svemu sudeci „zavaljeno“ nama, poreskim obveznicima!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.