Da li je inflacija zaista pobeđena?

Ostavite komentar


  1. У сваком погледу ми све више и више напредујемо, каже он …

  2. > Ako je pobedjena inflacija zašto se cene ne vraćaju pre korone?

    Ne funkcionise to tako, inflacije se uglavnom posmatra kao rast cijena u odnosu na proslu godinu. Da bi se cijene vratila na one prije korone mora doci do deflacije, a deflacija je tipicno opasnija od inflacija. Generalno je cilj da inflacija bude do 1-2%, a zbog kriza je to istorijski 3-4%. To znaci da ce cijene rasti u prosjeku 3-4% godisnje do kraja nasih zivota, pa i duze.

    Inflacija nije strasna sve dok je manje-vise kontrolisana, plate rastu koliko i cijene proizvoda.

  3. Da li je zaustavljena,pobedjena ili nije ne znam,jedino što je sigurno je da su usluge Mts-a više za 1200 dinara,odnosno 33% i ako svi imamo važeće ugovore,to je kažu odluka države! Pa kako inflacija 7-8%,a poskupljenje 33%?

  4. @Nek
    Pa onda ako gledaš neke parametre koji prate inflaciju, tad je logično da skoči i vrednost deviza, ali ne. Vlasti odgovara da sve poskupljuje da bi im se povećao dinarski priliv u budžet od poreza i prireza i tako kupuje još više i više obezvređene devize. Naravno, posle se hvali kako je budžet pun kao nikad…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.