Da li meso postaje luksuz u ishrani: Šta pokazuju cene u mesarama u Novom Sadu, Jagodini, Vranju, Novom Pazaru, Nišu, Subotici, Majdanpeku, Šapcu, Kragujevcu, Zaječaru, Užicu i Zrenjaninu

Istraživanje Danasa

Ostavite komentar


  1. Tako i treba da bude luksuz i ne samo kod nas nego na celom svetu,jer nije dobro jesti ovoliko meso kao sto se kod nas jede poslednjih godina.

  2. Vučićevo zlatno doba. Samo da narod ne počne da prži svoje prste umesto ćevapa.

  3. Nije poenta u cenama.
    Kvalitet je takav da niko ne moze da ga priusti. Opasno po zdravlje a mozda i zivot.

  4. I jos nesto, napravite kalkulaciju. Oduzmite PDV, oduzmite maloprodajnu marzu (oko 100%) i zapitajte se kako je moguce da je meso tako jeftino. Cime se hrane te zivotinje? Koliki je tzv. kalo/rastur/lom,…?

  5. Svaka cast za ovaj clanak novinari pisite sto vise da narod ne moze da zivi od minimalne plate koju su odredili ovi iz vlasti jer oni zive u drugom svetu I vi novinari ste narod valda ce neko od njih da procitaj pa da uradi nesto dobro za narod pozdrav svim novinarima

  6. Pa u Srbiji su se kljukale guske za jedan od najskupljih svetskih specijaliteta, a sada se uvozi otrov i djubre pod nazivom meso po ogromnim cenama! Neka subvencije idu poniženim stočarima, a ne belosvetskim lopovima, pa ćemo da imamo odlično meso po pristojnim cenama, na žalost ne preko noći, ali najduže za godinu dana.

  7. Meso poskupljuje i poskupljivace iz razloga da bi Gejts ,,pustio“ u legalne tokove svoju sintetičku govedinu.
    Svake godine 5 svinja domaće rase odgajim i njihovo meso ne mozes uporediti sa ovim brazilsko-argentinskim iz mesara. Matijević, zlatiborac finansijeri sns-a, potrovaše Srbiju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.