Da nije maski, disali bi jedni drugima za vrat

REPORTAŽA: U gradskom prevozu - bez kontrolora, bez razmaka i bez mesta za stajanje

Ostavite komentar


  1. O cemu je ovaj tekst, o odraslim i odgovornim ljudima, ili o deci.ispod deset godina? Ups, da tu niko nikad ne odraste i niko nikad nije odgovoran ni za sta, nego im treba vucic i kurcic da im kaze kako da se stite od bilo cega, a ako im neko takav to ne kaze, oni ce se ponasati kao oni, a ne normalno i oprezno, a kad zaginu, okrivljavace sve osim svoje bolesne glave. E pa onda je steta sto virus nije nesto kao kuga. Velika steta.

  2. „Prvo ne moze nista, sad od jednom moze sve“… Mislite malo o tome.

    1. Tacno tako, razmislite i kako se bukvalno preko noci-dekretom ukidaju sve mere za cije se krsenje odgovara krivicno po cl. 248 osim ako niste onaj koji je pregazio sve institucije i samopromovisao se u Coveka-Instituciju. Razmislite malo kakvom sze psiholoskom profilu osobe to dopustili. Naravno preduslov za bilo kakvo razmisljanje je da se ima cime izvrsiti takva radnja.

  3. Ukapirao Vesić da su jednostavno nesposobni da organizuju bilo šta, pa i ovo sprovođenje mera u prevozu, i onda doneli odluku da se vrati sve po starom. Degenerici.

    1. Ništa Vesić nije ukapirao, tako je naredio glavni AVlijaner. Vesić je tu da krade i sluša, ne da misli.

  4. Ako posmatramo kompletnu pricu unazad 2 meseca i ovu ultrabrzu „relaksaciju“ mera ne treba da budemo clanovi MENSA da zakljucimo da se ili jedno ili drugo svrstava u sumanuto i masovno ugrozavanje zdravlja stanovnistva. Ovaj potez sa javnim gradskim prevozom imao je 2 toka: prvi, postepeno vracanje u redovne tokove-razumno u odnosu na sve iz prethodna 2 meseca. Naravno u tu verziju je „umetnuto“ i drasticno uvecanje broja karata. Medjutim preko noci, dekretom se sve to ponistava ali ne zbog tog „lova u mutnom“ cak ne i zbog nedovoljnog broja vozila vec zbog radnih naloga od strane poslodavaca sto je najcrnji razlog. Svi koji misle da imaju posao a zapravo nemaju nista jer su daleko od zarada u tom radu „na crno“ od kakvih sebi mogu uplacivati doprinose, dakle svi oni kao sto ne postoje ni u mnogim drugim pravima ne bi usli u gradski prevoz. Poslodavci svakako nemaju nameru da ih prijave i to bi samo uvecalo gomilu otkaza. „Resenje“ je bila“ faza gradskog prevoza „za sve kategorije“ umesto kaznjavanja i iskorenjivanja „rada na crno“.

  5. Ono sto niko pa ni „Danas“ nije izvestio, kako izgleda gradski prevoz u „spicevima“ 7-9h izjutra i 15-17h poslepodne. To je stvarno zaposlenima za koje je trebalo da se odvija prevoz najvaznije a ostali kako sada dr. Kon „savetuje“ (doduse on to preporucuje i zaposlenima) „mogu pesice jer smo se usedeli u protekla 2 meseca“.

  6. „Na obrazloženi predlog vlade, skupština je ukinula Covid19“ – eto tako se mi ponaśamo! Trebalo je videti štealište pored tzv. Beograda na vodi! Užas! Ni staro ni mlado s maskom, kružoci staraca bez maski na sve strane, guranje sa džogerima, naravno, svi bez maske!

    1. Isprali su vam mozak. Virus se ne prenosi napolju ni u parkovima već u zatvorenom prostoru a da biste ga dobili morate da budete u direktnom kontaktu sa zaraženim najmanje 15 minuta. Cela priča o parkovima i policiskom času je služila za plašenje naroda u političke svrhe.
      Sad kad idu izbori može jelte sve.

      1. Ajde ne bulazni i ne pravi se pametan kada nisi!!! Podatak da je neophodno 15 min. da bi se neko zarazio u ličnom kontaktu je totalna neistina!!A karantinske mere nisu uvedene samo u Srbiji, iako je jasno kao dan da se Korona zloupotrebljava u političke svrhe od strane režima Aleka prvovenčanog!!!

  7. U ponedeljak počinju da rade radnici koji su bili oslobođeni rada u vreme epidemije i dobar deo onih koji su radili od kuće,sačekajmo.

  8. Ovo je mnogo lepo napisano, komentar nema veze sa temom, samo je stvarno prijatno bilo pročitati tekst, baš je živopisan i tako lepo teče.

  9. Koja je linija ovaj bus sa slike, da se onako, samo provozam?

  10. Ljudi slabo nose maske u zatvorenim prostorima, barem da naprave sami nešto ili stave neku maramu, samo da nos i usta budu pokriveni. I nema nekog distanciranja. Pored toliko umrlih i zaraženih i ovde i u svetu, čemu takvo ponašanje? Vreme je da se epidemija pobedi, i da svet počne normalno da funkcioniše, dokle će se ići u krug kad je Srbija ojađena zemlja i bez ovog virusa a kamoli sa njim.

  11. Kao što sam i očekivao, kafane i kafići su prepuni, niko me nosi ni maske ni rukavice i naravno policije i inspekcije nigde nema, jer je tako naloženo sa vrha. AV pred preuranjene izbore sada glumi spasioca naroda od korona virusa. maltene je božji sin kao Isus, da bi sebi digao rejting. U narednih mesec dana će sigurno biti duplo više žrtava od korone ne go do sada. jer ovaj glupav narod je sklon da veruje kojekakakvim bolesnicima i tipovima bez morala.Zna se kako su prolazili bolesni i obesni autaritarni vladari, ali Srbi nikako da nauče tu lekciju.

  12. Dugo sam razmisljala zasto je nesto sto se pre jedan Dan kaznjavalo sad odjednom dozvoljeno. Jedan od komentara mi je pomogao da shvatim. Svi oni koji rade na crno ne mogu pokazati radni nalog jer ha ne mogu dobiti od poslodavca. I na tome pada sva konstrukcija.

    1. Drago mi je sto Vam je moj komentar razresio dileme ali mi nikako nije drago sto ti,ne poslodavci nego najobicnije lopurde, „ne mogu“ izdati ljudima potvrde-radne naloge jer ih nisu ni zaposlili. I takodje mi nije drago sto ti mucenici misleci da ce tako preziveti (a samo od tih nadnica sigurno nece) pristaju na takvu pljacku.

  13. Autobus dolazi na stanicu, niko ne izlazi i otvaraju se samo prva vrata, da bi na njih ušlo osmoro putnika. Koja je tu logika i gde je tu pamet?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.