Da seljak ponovo postane gospodin!

Iz državne kase izdvojiće se 200 miliona dinara za razvoj zadrugarstva i revitalizaciju sela
Projekat "500 zadruga za 500 sela", kojim rukovodi ministar Milan Krkobabić, zainteresovao poljoprivrednike

Ostavite komentar


  1. U tekstu se veliča zadrugarstvo i pored više pokušaja zadružnog rada u Srbiji koji su neslavno propali . Takođe se u tekstu navodi i da trenutno u Srbiji postoji 1500 zadruga koje su na ivici opstanka , postavlja se pitanje ako je zdrugarstvo toliko dobro kako onda ove (već postojeće zadruge) ne mogu da opstanu i ne predstavljaju svetao primer uspešnog zadrgarstva u Srbiji ?

  2. Porazno je da lik koji ima 0.1 % birackog tela,dobija na znacaju !! Al““ tako nesto je moguce samo u vladi na cijem celu je apsolutno nestrucan covek !!!

  3. Naglašeni delovi tekst autora M. D.; Da seljak ponovo postane gospodin!; Vlada Srbije odlučila je da uđe u projekat "500 zadruga za 500 sela"; Podršku akciji dala je i Srpska akademija nauke i umetnosti,- uliva nekome nadu. Sve je to lepo napisano, ali!!!. Ministar je na parlametarnim izborima, uz glasove penzionera, podržao izabranu većinsku koaliciju. Od izbora pa nadalje, presednik PUPS-a, "uspešno" brani interese penzionera u vladi Srbije. Bezrezervno je u vladi podržao predlog da se "privremeno"/doživotno umanje penzije penzionerima. Istom "uspešnom" ministru sada je poveren projekat "500 zadruga za 500 sela" sa ciljem da se oživi srpsko selo. Sam ministar kaže, da će se taj višedecenijski smer iz sela ka gradovima (da se mladi vrate na selo) promeniti. Sve je to lepo rečeno, ali!!!.

  4. Izmisle toplu vodu, kao vođu projekta postave ovakvog demagoga u godinama koje mu ne garantuju da doživi ni prvi godišnji obračun tih navodnih zadruga.
    Za mene je to demagogija na visokom nivou.
    Još jedno:"Hajde da vas zamlaćujemo".

  5. Сељак само жели да остане сељак:Да поштени рад поштено и наплати!-Далеко ти твоје господство!

  6. Mlađi Krkobabić još od devedesetih je u invalidskog penziji. E tako će nam i ovi projekti napredovati. Demagogija glavna žvaka

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.