"Delez Srbija" povlači iz prodaje susam proizvođača "Moravka pro" 1Foto: Delez Srbija

Kompanija „Delez Srbija“ je saopštila da je iz svih maloprodajnih objekata povukla proizvod privatne robne marke „Premija susam seme“ od 100 grama, proizvođača „Moravka pro“.

Kako se navodi u saopštenju, „Delez Srbija“ je, kao kompanija koja ima izuzetno visoke standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu pomenutog proizvoda privatne robne marke „premija“.

„Odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija je doneta nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen-oksid u proizvodu“, ističe se u saopštenju kompanije.

Iz „Deleza Srbija“ pozivaju kupce koji su u proteklom periodu kupovali „premija“ susam seme od 100 grama u prodavnicama Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go, sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini, da taj proizvod, sa fiskalnim računom ili bez njega, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat gde je proizvod kupljen i tom prilikom biće im vraćen novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari