"Deset puta više gradilišta nego pre tri godine"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović

Ostavite komentar


  1. A na svim tim silnim gradilistima strani glavni izvodaci sa tu i tamo nasim podizvodacima sto je nase dovelo dotle da gube polako ali sigurno medunarodne licence jer nemaju vise reference. Ali ministarka Mihajlovic je master energetskog managementa i naravno u resoru koji vodi nije bas kod kuce a tako dobro je vodila resor energetike gde joj Vucic nije dozvolio smenu Bajatovica/SPS

  2. :Drzava je uvela red u gradjevinarstvo:i zato gradska uprava cacka se pojavi kao investitor na rekonstrukciji Doma vojske i pretvaranja u biblioteku uzurpirajuci tudje parcele ruseci pomocnr objekte susednih kuca i povrh svega sa zeljom da objekar dozidaju na otetoj parceli koja je u sudskom sporu vec 12 godina i kojom prolaze podzemni vodovi 2 x 35 kv.Ocigledno su porasli neobuzdani apetiti!

  3. G-đa Ministarka se hvali,kao da kaže danas na Kalenić pijaci deset puta više paradajiza i zelene salate nego pre tri godine,kakav je to rečnik,nit ore niti kopa,a kiti se tuđim perijem,zaista ne razumem,šta ona glumi.

  4. Postojeca vlast – sesta je vec godina kako su na vlasti-nista znacajno nije ostvarila u pokretanju privrede, u pogledu zaposljavanja , niti u vladavini prava.Jedini pomak- ako je to tacno- je brzo izdavanje gradjevinskih dozvola, cime je verovatno smanjena korupcija u tom delu.Autoputevi se grade toliko sporo da sporije ne moze biti, azbog toga su stete i propustena dobit relativno velike.Sva ta izgradnja je zapoceta- od projekata,obezbedjenje kredita,eksproprijacija emljista i drugo-pre desetak godina .Radovi se finansiraju iz stranih kredita,te radove izvode strane firme, cene su previsoke jer strane firme mora-sem izuzetaka- dobro da zarade, tako da ,iako se izvode obimni JAVNI RADOVI- pozitivnih efekata u porastu bruto drustvenog proizvoda gotovo i da nema.Jedino sto je iskorisceno i to veoma znalacki je SAMOREKLAMIRANJE I NEOSNOVANO HVALISANJE gospodje ministarke i bivseg premijera.Postignuta mala stabilnost u privredjivanju je na klimavim nogama i nije dugorocno obezbedjena, jer reforme nisu izvedene i do ovi na vlasti nece biti izvedena, a nista na tom polju nije ucinila ni Tadiceva vlada.Manipulise se netacnim podacima, daju lazna obecanja, ali tome dolazi kraj- jer naroid vidi sta se sve radi i da se samo radi na licnom bogacenju pojedinaca i grupa u okviru vladajucih partija.Opsti moj zakljucak je da Srbija ovako samo GUBI DRAGOCENO VREME i da za nas vreme nije novac.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.