Dešifrovanje Trampovog sporazuma: Američki krediti, ruski gas i kineski Huavei

Ostavite komentar


  1. Te, kako vi kazete, kontraverze postoje samo kod neznalica, a koji se prave mnogo pametni.

    1. Kaze se i pise – kontroverze. Inace, njih ima u ogromnom broju, a i to je samo pristojniji izraz za ono sto zapravo jesu

  2. 1/ To niti je dokument, niti sporazum, niti ugovor. Nije nista. Papire su potpisali svako za sebe, pojedinacno. To ne obavezuje apsolutno nikoga i nije ni „sporazum“ niti bilo sta obavezujuce
    2/ u tim papiricima je svasta nadrobljeno, kao u salatu ili riblji paprikas. To ni na sta ne lici, cak je da je validno potpisano. Jer kakve veze imaju Izrael, 5G, Hezbolah, LGBT, granicni prelazi na Kosovu? Skandalozno. Svi nam se smeju zbog amaterizma. Ovo ne bi proslo ni kao scenario za Paju Patka ili Simpsonove ili Pcelicu Maju,
    3/ za Srbiju je potpisao predsednik drzave /koji nije na to ovlascen/, a za Kosovo, koje je Autonomna pokrajina Srbije – Hoti, predsednik vlade Kosova, u kojoj je i Srpska lista, koja ima potpredsednika vlade i 2 ministra.
    4/ kako je vec potvrdjeno, NIJEDAN americki medij nije ni konstatovao ni preneo bilo sta o „sporazumu“, jer to ni ne postoji.
    5/ inace je neverovatno sebi dati toliko autogolova u jednom potezu -Izrealu cinimo ogromnu uslugu premestanjem ambasade, a zauzvrat oni priznaju Kosovo! Uzgred, time opasno ugrozavamo odnose sa 20 arapskih drzava u svakom pogledu, ukljucujujuci bezbednost nasih gradjana

    1. To je deo Trampove kampanje koja se svodi na velike uspehe iste kakve pravi Vučić. Tj nepostojeće. Prazne priče.

      1. Trla baba lan da joj prođe dan. Kakav sporazum. To sad Vučić umesto da da dva miliona Trampu, kao što je to učinio pre četiri godine i pomogao kampanju one Klintonke (naravno od naših a ne njegovih ličnih para) sada pomaže Trampovu kampanju nekakvim fantomskim sporazumom. Kao i pre četiri godine opet je na pogrešnoj strani. Usput nije loše ni pomoći malo njegovoj braći Albancima.

    2. U skladu sa onom Pasicevom mudroscu: „….neki ce izginete, a neki ce prezivimo!“

  3. Poruka Vašingtona kini će za 6 meseci nestati ako ne zaživi, i to je rekao neko ko se naziva analitičarem?
    Ako mislite da će nešto štio potpišete sa amerikancima ikada nestati, varate se.
    Ta stavka o 5G mreži, koja je uzgred odlična za region ( sa aspekata zračenja o kojoj kinezi ne vode računa a amerikanci malo više ali ne dovoljno ), otvara vrata tajnoj službi amerike da kontroliše sve u srbiji.
    Sa kinezima je bilo delimično drugačije do isto, ali sa amerikancima nikada ne znate šta mogu da urade kada uzmete njihovu opremu.
    Jednostavan primer, amerikanci nisu uspeli da pobede u ratu sa srbijom i sada će sa 5G opremom lepo moći da isključe celu državu na dugme po kupovini njiove opreme.
    Dok će sa druge strane huawei biti sporazumom proteran iz svega sem možda kućne varijante.
    Kada imate čoveka za predsednika koji ide i potpisuje dokumente koje nikada nije ni video niti razmislio o njima, dobijate to da se srbija obavezala da otvori u junu ambasadu u izraelu bez da i srbija zna za tako nesto.

    1. E ova ti je dobra…“Jednostavan primer, amerikanci nisu uspeli da pobede u ratu sa Srbijom“. E jesmo ih isprašili još ne mogu da se oporave. Uzgred Srbija se piše velikim početnim slovom.

      1. da, tada smo ubedljivo pobedili NATO, bas kao sto sada protiv Kosova „vodimo sa 5:0″….. uzgred, te 1999 Amerikanci i ostali nisu imali nijednu (NIJEDNU) zrtvu, iako je oboreno par aviona. A mi nekoliko hiljada plus ranjene plus rasturenu vojsku i infrastrukturu plus povlacenje i predaju Kosova. E tako nas „nisu“ pobedili….ko zna kako bi bilo da jesu

  4. Pa dobro, dotakli ste se skoro svih ekonomskih tema EKONOMSKOG SPORAZUMA, ali šta je sa famoznom tačkom 16 koja nema ni trunku veze sa ekonomijom !??? Da li su naši INGENIOZNI pregovarači tačkom 16 priznali KOSOVO-REPUBLJIK, sa godinu dana pauze da nam to saopšte, i da li su pristankom na preseljenje ambasade RS u Jerusalim dali znak svim muslimanskim džihadistima iz okruženja da mogu nesmetano da napadaju RS i otimaju pojedine njene delove !?!!

  5. raspravljati unapred o ovom sporazumu bez razrade i konkretnih pozitivnih posledica u praksi je zamagljivanje samog sporazuma.Mogli su da potpisu sta god hoce ali cilj je predizborna kampanja Tumpa u SAD u da jednim udarcem dve muve dobije..GLASACE I SRBE I ALBANCE.dakle pitanje efekta sporazuma i za jedne i za druge je upitno dok ne krenu konkretni bilateralni sporazumi pristine i Srbije..nema od toga nista vecina se slaze, ali bar da se mozemo za nestop pozitivno uhvatiti ako dodje do extremnih medjusobnih situacija..Vucic i Hoti pokupili poene a ako dodje Bajden svi ce da se ,,peru,,od nemoci i menjaju pravac..nas cilj tj SRBIJE cilj je i treba da je ulazak u EU..Bez toga smo u g…ma do guse po ekonomskim nacionalnim medjudrzavnim pozicijama daleko od civilizacije..vozovi ionako prolaze pametni odlaze, budale vladaju pametni slusaju.. i jurimo ubrzano ka istoku u svakom pogledu..

    1. Ako ti smatraš da ulaskom u uniju neće biti gore, varaš se.
      Uzmi za primer bilo koju zelju sovjestkog bolka pa i istočnu nemačku pa vidi kao je divno i koliko im je trebalo da se bar malo izvuku iz svega što se u eu plaća.

      1. Pa niu samo plaćali nešto su i dobili. Dok mi godinama slušamo obećanja o prosečnoj plati od 500 evra prošle godine je ona bila u Estoniji 957, u Letoniji 738, a u Litvaniji 693.

    2. A zašto smo u tom što ti kažeš ako ne odemo u EU? Da li će naš seljak ( čitaj i narod) da tapše zakonu da ne sme da peče rakiju u kući nego samo kupi u prodavnici, da gaji prase i svinju pa za slavu mora da kupi u prodavnici a svoje mora da proda velikoj mesari da bi mogao da kupi prase, da ima šargarepe prave kao strela i to od 22-25 cm, da mora da sadi GMO seme a ne svoje kvrgavo? To je možda samo interes onih koji bi da sa diplomom odu bez papira da rade po Evropi, da uzimaju kredite od EU i raznih “ građana“ ali ne i sela. Mi treba ljude da vraćamo u selo a ne pravimo intelektualace sa Megatrend diplomama. Što se tiče poštovanja zakona to nema veze sa Evropom već sa mentalitetom naroda a posebno vlasti. Plate neće biti 1500€ u Srbiji nikada kao što nisu ni u Bugarskoj ni Rumuniji.

  6. Priznati da su Palestinci teroristi a, do juce ih na VMA leicili besplatno ,da Izrael prizna Kosovo,seliti ambasadu u Jerusalim je otovoreni sukob sa bivsim nesvrstanima i sa Rusjom.Takav zaokret u spoljnoj pliitici uraditi i za cega se vajno krije Kosovo i to proglasiti pobedom i sigrno,krajnje prihvaiti nekulturni razgovor na nekoj stoilici kao optuzenik i na malom stolicu Kod jos Tunizana se zna da malo dete sedi na malom tabureu,zena na malo vecem a muska glava na velikom.Vucic je prihvatio ponizenje sto je Zaharova u pravu i oni sto laju protiv nje nisu pravu i proglasavati je primitivnom je neosnovano pravdanje takvog ponizavanja.To nista nije dobro i nama sledi sada posle ove epizode Serija.Jos jedan promasaj.Bilo i ostalo bolje vrabac u ruci,nego ptica na grani. A kada se tome doa jos i gas i tekuci gas,kuku nama……

  7. Izostavljanjem tacaka o prestanku aktivnosti na otpriznavanju na jednu godinu, preuzete obaveze o LGBT, stavke o Hezbolahu i preseljenja anbasade u Jerusalim, u ovom tekstu, pocinje proces sipanja kofa vode u potpisivanje dokumenta od strane zakonski neovlascenog Vucica u Vasingtonu i razvodnjavanje citave blamaze koju je priredio ovoj zemlji. Sada ce da se javljaju i njegovi klakeri eksperti da istumace kako je putovanje u merdare, Pristinu i Drac nesanjana privilegija srpskog stanovnistva. Najposle, verovali ili ne, evo sta je izjavio Vucic danas, kad je malo dograbio vazduha :
    „Da podnesem ostavku zbog toga što učinili najveću čast Srbiji, da možete biti u Ovalnom kabinetu, potpišete nešto gde nema ništa ponižavajućeg za Srbiju? Ja se time ponosim“, naglasio je u razgovoru o reagovanjima opozicije na taj sporazum.

  8. AV vađevina:-Na građevini u Londonu učio sam engleski engleski,a američki engleski,natucam!

  9. Sećate se kako je laprdao da je podržao Hilari Klinton u predizbornoj kampanji zato što je pametan? Eto kako se završilo. Naplatio mu je Tramp sve sa kamatom. Sada se sa njime sprda ceo svet a na žalost i sa nama. Što bi rekao moj deda: „Budale se ne seju, one niču same“.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.