Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sastaće se danas sa rukovodstvom kompanije Simpo i Poreske uprave, saopšteno je juče iz Ministarstva.

Dinkić je pozvao rukovodstvo Simpa i Poreske uprave na sastanak u Ministarstvo da bi dogovorili trajno rešenje za regulisanje ogromnog poreskog duga te kompanije, navodi se u saopštenju, dan nakon što je Poreska uprava Srbije blokirala račun Simpa zbog poreskog duga od 4,88 milijardi dinara.

Kako se dodaje, trajno rešenje tog problema je potrebno da bi se omogućio kontinuitet proizvodnje preduzeća i siguran posao za radnike.

„Sva preduzeća u Srbiji, mala i velika, državna i privatna, moraju imati potpuno isti poreski tretman. Zato je neophodno da se i kompanija Simpo, u skladu sa zakonom, konačno uvede u sistem redovnog plaćanja poreza i doprinosa“, piše u saopštenju.

Ministarstvo finansija izrazilo je uverenje i da je nulta tolerancija na neplaćanje poreza donela rezultate, te da se taj princip i ubuduće mora poštovati bez izuzetaka.

„To je, pre svega, u interesu 5.000 radnika u Simpu, koji treba da imaju posao, plate, ali i redovno uplaćene sve doprinose, kako bi ostvarili sigurna primanja i onda, steknu pravo na zasluženu penziju“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari