Direktor Železnica Srbije podneo ostavku zbog „opstrukcije u radu“

Ostavite komentar


  1. Kada ce ostavke da podnesu zbog lopovskog rada:
    ministar Antic zavrsio Megatrend
    direktor Srbijagasa Bajatovic zavrsio Megatrend
    direktor EPSa Grcic zavrsio Megatrend … ili su oni dozivotni VD

  2. Mozda bi Vi iz Danasa mogli da budete prvi koji ce se ozbiljno pozabaviti ovim drzavnim gigantom. Zeleznica se vec godinama raspada zbog enormnih kradja svih vlasti od 90′, pa do danas!!

  3. To mesto kao i sva ostala radna mesta direktora velikih javnih preduzeća su predviđena za nepismene i nesposobne botove sns s kupljenim diplomama, kako bi novac iz tih preduzeća prebacivali direktno vučiću i sns, a ne da bi ga koristili za rad i razvoj tih preduzeća u korist građana i države. Setiti se samo, kao primera onog „direktora“ Železnice simonovića ili aktuelnog direktora EPS (donedavno i direktora Kolubare) grčića, vlasnika pečenjare iz Obrenovca.

  4. Čuj njega. Ostavka zbog nemogućnosti da raspolaže imovinom železnice Srbije a što mu vagoni svakodnevno ispadaju iz šina nikom ništa.

    1. Nema on veze sa vagonima. Vagoni, kao i pruga, su u nadležnosti ŽS-Infrastrukture. Radio sam na Železnici 15 godina. Bilo je to pre nego što je, po nalogu MMF-a, razbijena na 4 dela. Sa raspadom SFRJ počela je i železnica da se raspada. Ratovi, sankcije, smanjeno tržište, preorijentacija na drumski prevoz, … Sve je to uslovilo propadanje. Ali, najveći udeo u propadanju je imao rukovodeći kadar. Svetolik Kostadinović (generalni direktor Jugoslovenskih železnica – dok je postojala zajednica SRB-Cran Gora) i Ljubomir Stožinić (generalni direktor ŽTP Beograd) su bili najveći grobari srpske železnice. Trudili su se da što više napune svoje džepove. Najdrastičniji primer je kada je Stožinić, za vreme sankcija, 30-tak cisterni za prevoz cementa koje su bile u vlasništvu Rumunskih železnica, preobeležio kao da su naše vlasništvo i predao ih na korišćenje cementari u Popovcu. Posle 2000. cisterne su morale da budu vraćene Rumuniji kao i velika odšteta koje je Srbija platila. Koliko je on bio „dobar“ u tom poslu može se zamisliti. Istu politiku su imali i svi „direktori“ posle njih.

  5. Definitivni krivac jeste upravo ova vlast na celu sa Aleksandrom Vucicem koji je na celna mesta Javnih preduzeca postavio njegove partijske pajtase a ne strucne i odgovorne ljudem sto je slucaj izmedju ostalih i Zeleznice Srbije. Pogledajmo samo ko je bio i jos uvek je na celu EPS-a, vlasnik pecenjare a ne niki strucni menadzer ili inzinjer iz elektroenergetike. Sve sami dunsteri i stetocinski naprdni dziberi su na mestima na koja ne bi smeli ni da se priblize a ne da istim drzavnim firmama od vitalnog znacaja za Srbiju jos i da rukovode „RUKOVODE“. Sto se Zeleznice Srbije tice neposredno je odgovorna i doticna „Gospodja ministarka“ Zorana Mihailovic jer su zeleznica i infrastruktura u njenom resoru. Svakodnevno vidimo kako se kompletan sistem rusi, ne vise „urusava“ nego bukvalno rusi nam se drzava. Takodje podsetio bih nadlezno drzavno rukovodstvo koje ne postuje ni odluke srpskih sudova da su direktni krivci za stanje u privredi i drustvu. Primer je i slucaj radnika „ZELTURIST-a“ DOO ciji je osnivac upravo Vlada Srbije, koji imaju Izvrsne sudske presude u svoju korist, izmedjuostalog za neisplacenih 17 plata i doprinosa za period novembar 2013. zakljucno sa martom mesecom 2015. godine. Upravo dva poslednja „direktora“ u „ZELTURIST_u“ bili su provereni kadrovi iz SNS-a Kolaric i Lugonjic. Kakvi kadrovi tako je i drzavno preduzece zavrsilo u stecaju i bankrotu kao sto ce biti i slicno sada sa „Zeleznicom Srbije“. Ovo sto je danas strefilo Srbiju na vlasti gore je od najezde skakavaca, Huna i Mongola zajedno. Neka nam Bog pomogne Srbiji spasa nema sa ovakvom stetocinama na vlasti u Srbiji.

  6. Vladimira Teofilovica za Generalnog direktora! On je jedini covek koji se u istoriji zeleznice obracunao sa korupcijim, kriminalom, malverzacijama, i kradjama. Ako medju komentatorima nema loipova, podrzace ovog sposobnog direktora

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.