Đogović: Srbiji nije potreban novi aranžman sa MMF

Ostavite komentar


  1. Da nam je potreban MMF videli smo proletos kadasmo se zaduzili po trosturko vecoj kamatnoj stopi od one koju zaracunava MMF. Kolegi bih savetovao da prouci stanje naseg javnog duga, posebno u delu kinskih kredita, posto postoji sumnja da neki od njih nisu uknjizeni. Takodje postoji prikriveni javni dug u nenepaltivim potrazivanjima od poreskih duznika (cuvani spiskovi) duznika, zbog cega ispastaju nepovlasceni korisnici budzetskoh sredstava. Da je platni bilans ugrozen, vidi se i iz podatka da su devizne rezerve smanjene za preko 300 miliona evra, a uskoro krece novi pritisak. Preduzeca u vecinski drzavnom vlasnistvu pocinje sa izdavanjem obveznica koje otkupljuje NBS koja ce morati ili stampati dinare ili prodavati deo deviznih rezervi. Sa ovom vlascu koja nista ne radi transparentno, MMF je i te kako potreban!

    1. Srbija ni jednom nije povukla stedstva MMFa.Promasio si temu.Srbija jeste u arazmanu sa MMF kao kontrolnog faktora.Sve ostalo zto si naveo su politicke floskule.MMF je Srbiju proglasio liderom u sprovodjenju reformi.

      1. Pozdrav za SNS bota koji ne sme da se predstavi imenom i prezimenom i obraca se sa „ti“. Greska je sto nismo u aranzmanu koji omogucava povlacenje sredstava od MMF-a sto nas kosta ogromnu razliku u kamati koju cemo platiti za pomenutih 2 milijarde evra. Sve ostali problemi nasih javnih finansija su evidentni, problem je sto ih nadlezni zataskavaju. Kakvi smo lideri pokazuje nas kreditni rejting koji je ispod investicionog.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.